O femeie s-a aruncat de la etajul patru. Gest extrem făcut din cauza stresului de la serviciu

O femeie din Braşov s-a sinucis din cauza presiunilor de la serviciu. Ea s-a aruncat de la etajul patru al blocului în care locuia. Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

02 mart. 2021, 09:47
O femeie s-a aruncat de la etajul patru. Gest extrem făcut din cauza stresului de la serviciu
O femeie s-a sinucis din cauza stresului de la serviciu

O femeie în vârstă de 61 de ani, din Braşov,  s-a aruncat de la etajul patru al blocului în care locuia. Aceasta ar fi recurs la gestul extrem din cauza presiunilor pe care le simţea la serviciu.

O femeie s-a sinucis din cauza presiunilor de la serviciu

Potrivit primelor informaţii, femeia lucra la o firmă de leasing financiar. Aceasta ar fi recurs la gestul extrem din cauza presiunilor pe care le simţea din partea şefei sale. Femeia a lăsat un bilet prin care îşi explica gestul.

„În jurul orei 13,00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Brașov, o persoană de sex feminin este decedată. Polițiști au identificat persoana ca fiind o femeie în vârstă de 61 ani. Cadavrul a fost ridicat si transportat la Serviciul Judetean de Medicină Legală Brașov pentru efectuarea autopsiei și stabilirii cauzei decesului. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legală la finalizarea anchetei”, a precizat comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, potrivit newsbv.ro. 

Citeşte şi Tentativă de suicid la metrou. Circulaţie îngreunată pe M3

Ţara în care rata suicidelor înregistrează o creştere drastică din cauza recesiunii economice provocate de Covid-19

Malawi înregistrează o creștere accentuată a ratelor de sinucidere în acest an, unii din cauza stresului economic provocat de pandemia Covid. Serviciul de poliție din Malawi raportează o creștere de până la 57% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte şi Anunţ tragic, un important actor s-a sinucis din cauza soţiei. Ultimele momente din viaţa le-a transmis live pe Facebook VIDEO

„Credem că această creștere ar putea fi legată de coronavirus, deoarece a existat o încetinire a activităților economice. Suicidul este o problemă foarte gravă în acest moment, deoarece din statistici am văzut că numărul crește din ianuarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Este o creștere drastică, deci este o problemă care trebuie luată în serios. Creșterea poate fi atribuită unei combinații de factori economici și sociali. Cred că pe măsură ce oamenii devin mai stresați – fie din factori economici sau sociali – nu știu cum să facă față”, a spus psihologul clinic dr. Chiwoza Bandawe.

Rata mortalității prin sinucidere, la 100.000 de locuitori, în Malawi a fost raportată la 3,7% în 2016 de Banca Mondială.

Malawi este una dintre cele mai sărace țări din lume. Aproximativ jumătate din populație se află sub pragul sărăciei, 20% fiind „extrem de săraci”.