O femeie se zbate între viață și moarte după ce a fost atacată de o haită de câini, în Galați. Un bărbat care a sărit să o salveze a fost mușcat și el

O femeie și un bărbat au ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost atacați de mai mulți câini maidanezi, pe un câmp, la Vânători, în județul Galați.

27 feb. 2023, 14:30
O femeie se zbate între viață și moarte după ce a fost atacată de o haită de câini, în Galați. Un bărbat care a sărit să o salveze a fost mușcat și el

Clipe de groază pentru un bărbat și o femeie din Galați. Cei doi au fost atacați de o haită de câini. S-a întâmplat duminică seară, lângă Galați.

Prima victimă a maidanezilor a fost femeia în vârstă de 58 de ani. A mers pe câmp pentru a aduna urzici, scrie viata-libera.ro. La un moment dat, femeia a fost înconjurară de mai mulți câini. A vrut să-i îndepărteze, dar câinii au sărit pe ea. Au mușcat-o de mâini și de picioare, repezindu-se inclusiv la cap, și i-au provocat multiple leziuni grave.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, aflat în zonă, a auzit țipetele disperate ale femeii și i-a sărit în ajutor. A fost, la rândul lui, mușcat de câini.

Când au ajuns la fața locului, medicii au constatat că femeia se află într-o stare foarte gravă.

”O femeie de 58 de ani care fusese agresata de mai multi câini, muscata peste tot. Avea plagi foarte grave la nivelul scalpulului, la nivelul obrajilor, gâtului, muschii bratelor erau sfartecati. Pacienta era in stare grava cu tensiunea 8, cu soc hemoragic”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați.

Citește și: Câinii lăsați liberi pe străzi au făcut o nouă victimă. Un copil de 10 ani a ajuns în comă la spital după ce a fost mușcat de animale

Tot la spital a ajuns și bărbatul care a sărit să o salveze pe femeia atacată de câini. El a fost rănit la nivelul picioarelor.

„Cele două persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar femeia a rămas internată din cauza rănilor care i-au fost provocate la nivelul corpului și al capului”, a transmis ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Politistii au deschis un dosar penal cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa. În urma incidentului, autoritățile au trimis echipe în stradă pentru capturarea câinilor agresivi.