Câinii lăsați liberi pe străzi au făcut o nouă victimă. Un copil de 10 ani a ajuns în comă la spital după ce a fost mușcat de animale

Un copil de numai 10 ani a ajuns la spital în această după-amiază după ce a fost mușcat de mai mulți câini pe o stradă din Botoșani.

19 feb. 2023, 21:42
Câinii lăsați liberi pe străzi au făcut o nouă victimă. Un copil de 10 ani a ajuns în comă la spital după ce a fost mușcat de animale
Un copil de 10 ani din Botoșani a ajuns la spital după ce a fost atacat de câini

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, un minor în vârstă de 10 ani a ajuns la spital, duminică, 19 februarie, după ce a fost atacat de o haită de câini. Copilul se află în comă profundă în acest moment, șansele sale la viață fiind reduse. Conform Poliției, acesta a fost găsit pe marginea străzii și avea mai multe răni.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului.

Citește și: Sfâșiat de câini chiar în curtea școlii. Cazul revoltător al copilului de 8 ani din Suceava

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, au transmis reprezentanții IPJ.

În acest caz sunt efectuate cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs acest eveniment, fiind înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de neluare a măsurilor legale pentru prevenirea actului canin.

Citește și: „Nu m-au luat vecinii, tati. Le-a fost frică tuturor să intervină!”. Mărturii cutremurătoare ale tatălui copilului de 13 ani sfâșiat de câini

Femeie atacată de câini în zona Lacul Morii

Încă o femeie a fost atacată de câini în zona Lacului Morii. Animalele, mascul și femelă din rasa Cane Corso, scăpaseră dintr-o curte şi hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, conform unei relatări de pe pagina de Facebook a Autorităţii pentru Supraveghere şi ProtecţiaAnimalelor (ASPA) Bucureşti. Incidentul s-a petrecut pe 14 februarie, în jurul orei 19.00.

Incidentul vine la mai puțin de o lună după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii. Ana Oros, în vârstă de 44 de ani, ieșise la alergat când a fost atacată de o haită de câini.

Ana Oros a murit în chinuiri groaznice. Legiștii au stabilit că femeia a murit după ce artera femurală i-a fost secționată, potrivit gandul.ro.