O femeie şi-a nenorocit bebeluşul cu un regim raw-vegan. Ce a păţit femeia

O femeie din Statele Unite a fost arestată după ce şi-a nenorocit bebeluşul cu un regim alimentar etrem. Băieţelul de numai 11 luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce mama sa, o vegetariană convinsă, l-a hrănit numai cu fructe.

RomaniaTV.net
11 oct. 2016, 07:24
O femeie şi-a nenorocit bebeluşul cu un regim raw-vegan. Ce a păţit femeia

Elizabeth Hawk, de 33 de ani, din Pennsylvania, a fost reţinută şi acuzată că şi-a înfometat propriul copil şi că i-a pus viaţa în pericol. Potrivit rudelor, tânăra mamă era obsedată de dieta vegană, pe care a dus-o la extrem şi, mai grav, i-a aplicat-o şi bebeluşului său. Practic, copilul a fost hrănit doar cu fructe de pădure şi… nuci şi era convinsă vor ajunge, atât ea, cât şi fiul ei, să trăiască doar cu apă şi lumina soarelui.

Familia spune că micuţul avea mari probleme fizice, începând cu iritaţia extremă pe toată suprafaţa pielii, continuând cu mâncărimi puternice, dar şi cu afectarea capacităţii motorii.

La 11 luni, bebeluşul nici nu învăţase să meargă de-a buşilea. Mama lui a dat vina pe alergii pentru toate aceste afecţiuni. Disperat, tatăl şi-a luat copilul şi l-a dus la spital, unde medicii au constatat că era subnutrit şi subdezvoltat pentru vârsta lui. Mama a fost arestată, iar băieţelul dat în grija tatălui. Medicii încearcă să rezolve problemele fizice provocate de regimul alimentar la care a fost supus micuţul. Pe termen lung însă, nimeni nu ştie ce efecte va avea dieta extremă la care a fost supus în primele luni de viaţă asupra sănătăţii fizice şi mentale a copilului, când acesta va creşte.