O femeie sinucigaşă şi-a detonat centura cu explozibili într-o piaţă centrală din Ciad. Sunt peste zece morţi şi mai mulţi răniţi

Un atentat sinucigaş comis sâmbătă dimineaţa de o femeie-kamikaze asupra pieţei centrale din N'Djamena s-a soldat cu peste zece morţi şi mai mulţi răniţi, a anunţat un responsabil al poliţiei locale, citat de AFP.

RomaniaTV.net
14 aug. 2019, 19:49
O femeie sinucigaşă şi-a detonat centura cu explozibili într-o piaţă centrală din Ciad. Sunt peste zece morţi şi mai mulţi răniţi

Femeia-kamikaze s-a aruncat în aer la intarea în piaţa centrală a capitalei Ciadului în jurul orei locale 08.45.

„O femeie îmbrăcată în burqa (văl islamic integral) a sosit la intrarea în piaţă, iar un jandarm a cerut să o percheziţioneze”, măsurile de securitate fiind puternic sporite la N’Djamena în ultimele săptămâni, a explicat poliţistul. „În acest moment, femeia a acţionat centura cu explozibili”, a adăugat acesta.

În apropierea imediată a atentatului, bucăţi din trupuri umane erau împrăştiate în mijlocul unor bălţi de sânge.

Este a doua oară într-o lună când N’Djamena este lovită de un asemenea atac, după dublul atentat din 15 iunie, soldat cu 38 de morţi, comis la o şcoală de poliţie şi la comisariatul central.

Dublul atentat a fost revendicat de insurgenţi islamişti nigerieni din Boko Haram, puternic combătuţi de armata Ciadului.