O fetiţă a fost muşcată de lup la Zoo Sibiu. „Cel mai probabil a trecut de gardul de siguranță”

Un echipaj SMURD a intervenit, vineri, după ce o fetiţă de 8 ani a fost muşcată de un lup la Grădina Zoologică Sibiu. Pacienta a ajuns la Spitalul de Pediatrie, unde a fost toaletată rana şi a primit tratament de specialitate. Urmează consult la Secţia Boli Infecţioase.

08 sept. 2023, 18:14
O fetiţă a fost muşcată de lup la Zoo Sibiu. „Cel mai probabil a trecut de gardul de siguranță”

UPDATE: Un echipaj SMURD a intervenit de urgență la Zoo Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unei fetițe în vârstă de 8 ani care a fost mușcată de un lup, transmit reprezentanții ISU Sibiu.
”În jurul orei 17.00, s-a prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu o fetiţă în vârstă de 8 ani cu o plagă prin muşcătura de lup la nivelul mâinii. S-au realizat investigaţii, consulturi de specialitate, tratamenul local al plăgii, vaccinare antitetanică”, au transmis oficialii Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Doi dintre cei trei urşi care coborau frecvent la Grădina Zoologică din Tg. Mureş au fost capturaţi
Aceştia au precizat că, de asemenea, fetiţa va beneficia de consult de specialitate Boli Infecţioase pentru a primi recomandări la domiciliu.

Contactați telefonic cei de la Grădina Zoo confirmă faptul că în zona lupilor nu se ajunge cu ușurință și că, cel mai probabil, fetița a trecut de zona de siguranță.

„În momentul de față nu putem spune cu certitudine unde anume s-a petrecut incidentul, la care dintre lupi, dar niciunul nu este aproape. Sigur copilul a trecut zona de protecție pentru că la lupi nu poți ajunge decât dacă treci acea linie de marcație care garantează siguranța. Numai dacă nu a respectat indicatoarele, a trecut zona de siguranță și a băgat mâna”, a declarat pentru Turnul Sfatului medicul din cadrul Grădinii Zoologice Sibiu, Liviu Teodorescu.

La spital fetei i s-au acordat tratamentele necesare și, potrivit medicului Ioana Mătăcuță, va pleca acasă cu recomandări

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Un echipaj SMURD a intervenit de urgenţă la Grădina Zoologică Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unei fetiţe în vârstă de 8 ani care a fost muşcată de un lup”, a transmis, vineri, ISU Sibiu.

Sursa citată a precizat că, din primele informaţii, se pare că fetiţa a băgat mâna prin gardul de protecţie şi astfel a fost muşcată de palmă.

Situație ireală la o grădină zoologică! Patru capre rare au ajuns pe masa de Crăciun a directorului
”Aceasta a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, conştientă, stabilă, pentru îngrijiri medicale”, a mai transmis sursa citată.

Un vasluian a vrut să se bată cu tigrul de la Zoo Bârlad

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul bărbatului muşcat de un tigru, duminică, la Grădina Zoologică din municipiul Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în urma primelor cercetări efectuate, a reieşit că bărbatul în vârstă de 46 de ani, din comuna Perieni, se afla în vizită la grădina zoologică însoţit de un alt adult şi un minor şi ar fi încercat să provoace animalul

„Pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi depăşit zona de siguranţă a curţii în care se afla un tigru bengalez, s-ar fi urcat pe gardul cuştii şi ar fi băgat piciorul stâng printre gratiile cuştii pentru a lovi tigrul. Bărbatul ar fi fost prins cu ghearele de gleznă de către femela tigru aflată în cuşcă şi muşcat în zona labei piciorului, fiindu-i provocate leziuni la nivelul gleznei stângi. Bărbatul a reuşit să se elibereze şi a primit primul ajutor de la martorii aflaţi în zonă. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean, solicitaţi să intervină la acest caz, bărbatul prezenta o plagă anfractuoasă cu lipsă de substanţă şi fractură deschisă la glezna stângă.