Situație ireală la o grădină zoologică! Patru capre rare au ajuns pe masa de Crăciun a directorului

Situație ca în filmele de groază la o grădină zoologică. Patru capre, dintr-o rasă extrem de rară, au fost sacrificate și gătite pentru petrecerea de Crăciun a angajaților.

02 feb. 2023, 16:41
Situație ireală la o grădină zoologică! Patru capre rare au ajuns pe masa de Crăciun a directorului
Soarta tristă a celor 4 capre

Patru capre pigmeu, o rasă extrem de rară, au fost sacrificate și ulterior gătite, la o grădină zoologică din Mexic. Acum directorul acesteia este acuzat pentru uciderea lor, dar și pentru că acestea au ajuns pe masa de Crăciun a angajaților. Departamentul de stat pentru mediu a sublinat faptul că, pe lângă uciderea unor animale, acest gest a pus în pericol și sănătatea oamenilor care au consumat carnea acestora. Acest tip de animal nu este potrivit pentru consumul uman.

Citește și: Sigur nu știai asta! Cerbilor le cresc coarnele imense în doar șase luni. Câștigă trei centimetri în lungime în fiecare zi!

O anchetă a fost începută de către autoritățile din Mexic în acest caz. Pe parcursul acestui demers s-a descoperit faptul că mai multe animale din colecția grădinii zoologice din orașul Chilpancingo, situat în sudul țării, ar fi fost vândute, tranzacționate sau mâncate la ordinul directorului Jose Ruben Nava, potrivit Mediafax. Printre aceste animale se numără și cele patru capre din rasa pigmeu. Acestea au ajuns pe masa de Crăciun a angajaților.

Soarta tristă a celor 4 capre

„Aceste patru animale au fost sacrificate și gătite în incinta grădinii zoologice și au fost servite ca hrană la petrecerea de sfârșit de an. Acest lucru a pus în pericol sănătatea persoanelor care le-au mâncat, deoarece aceste animale nu erau potrivite pentru consumul uman”, a declarat Fernando Ruiz Gutierrez.

Pe lângă cele 4 capre, au mai fost descoperite și alte nereguli. Mai mulți cerbi și vite din rasă rară au fost vândute către persoane private, în timp ce o zebră a fost dată la schimb pentru niște unelte, conform departamentului de stat pentru mediu. Directorul, Jose Ruben Nava, a fost demis din funcție în data de 12 ianurarie, după ce o căprioară a murit.

În Mexic, comercializarea ilegală a animalelor exotice către clienți privați este o problemă recurentă. Este știut faptul că traficanții de droguri dn cartelurile mexicant și-au construit menajerii private de lei, tigri și alte animale sălbatice.

Citește și: Pasărea Shoebill, un exemplar rămas de pe vremea dinozaurilor. Emite sunete ca de mitralieră și poate sta nemișcată ore întregi