O fetiță a fost ucisă cu bestialitate în Italia. De peste două decenii cazul este încă nerezolvat

Mirabela avea doar șapte anișori în momentul în care și-a găsit sfârșitul fiind ucisă. Vinovatul nu a fost găsit, iar cazul nu a fost rezolvat nici după 23 de ani.

14 nov. 2022, 08:36
O fetiță a fost ucisă cu bestialitate în Italia. De peste  două decenii cazul este încă nerezolvat

Mirabela avea doar șapte anișori în momentul în care și-a găsit sfârșitul. Fata avea o viață întreagă înainte și era doar un copil atunci când și-a găsit sfârșitul fiind ucisă. Pentru moartea sa nimeni nu a fost condamnat, iar vinovatul este de negăsit în continuare.

Părinții fetiței, primii suspecti în acest caz

Mirabela locuia împreună cu părinții și surorile sale, în Bitonto, în Italia. Fetița era văzută deseori la cerșit până într-o zi când a dispărut fără urmă. Părinții fetei au fost primii care au anunțat dispariția ei, mai exact s-au prezentat de urgență la secția de poliție. Primii suspecți în acest caz au fost chiar ei. În data de 17 decembrie 1999 aceștia au ajuns în închisoaree fiindu-le aduse acuzații grave, mai exact că și-au vândut fiica unui alt trib nomad pentru a răscumpăra o datorie neachitată.

Au stat în închisoare până pe 23 martie, atunci când au fost găsiți nevinovați. Greșeala s-ar fi produs din cauza traducătoarei care împreună cu o polițistă ar fi lucrat la caz și nu ar fi înțeles corect ce au auzit în timpul unor interceptări telefonice. Acestea au fost ulterior trimise în judecată pentru calomnie.

Cu toate că fuseseră eliberați părinții Mirabelei au trăit cu acuzații de abandon venite din partea celor din jur. După multe luni de căutări și investigații fetița a fost găsită în anul 2000, însă din păcate nu în viață. Copila era mumificată, înfășurată într-o saltea la 200 de metri de locul unde dispăruse cu patru luni jumătate în urmă.

Medicii legiști au stabilit că fetița fusese ucisă exact în ziua dispariției, însă conform unor martori salteaua era de mai multă vreme în zona respectiva. Au început din nou cercetările amănunțite, polițiștii fiind convins că de această dată vor da de urmă criminalului.

Un polițist impresionat de cazul Mirabelei a lucrat foarte mult la caz și ar fi descoperit un bărbat care obișnuia să se masturbeze frecvent chiar în locul în care Mirabela fusese găsită fără suflare. Casa medicului cu pricina a fost percheziționată, în speranța că medicii vor găsi ceva, însă  cu toate că acesta avea două imobile și ambele au fost verificate de polițiștii, nimic nu îl incrimina ca potențial suspect sau ucigaș.

Au trecut 23 de ani de suferință și de chin pentru familia fetiției, însă tot nu se știe cine este bestia cu chip de om care a conis o asemenea atrocitate.

Într-un interviu acordat în 2018 pentru Corriere della Sera, procurorul Gianrico Carofiglio a declarat că știe sigur că vinovatul pentru această crimă înfiorătoare este chiar medicul cu pricina.

„L-am interogat toată noaptea. A fost un moment când mi-am spus: poate vorbesc prea mult cu el. Cred că a abuzat și de alte fete. L-am trimis în judecată pentru acte obscene într-un loc public, dar nu am reușit să-l încadram pentru crimă, n-am avut dovezi. Sunt încă convins că el a fost vinovat”, a menționat acesta.

Citește și: Se dă a 13-a pensie. Cine sunt românii care vor primi pe card 4000 de lei în ianuarie

Citește și: Planul lui Raed Arafat, pentru ca episodul „Colectiv” să nu se mai petreacă în România: „Am transmis un mesaj foarte clar”