Planul lui Raed Arafat, pentru ca episodul „Colectiv” să nu se mai petreacă în România: „Am transmis un mesaj foarte clar”

La șapte ani de la tragedia din Clubul Colectiv, Raed Arafat a vorbit, din nou, despre posibilitatea producerii unui nou eveniment extrem. Șeful DSU a avertizat că în următoarele luni vor fi efectuate controale „controale la sânge", la operatorii economici. 

14 nov. 2022, 08:24
Planul lui Raed Arafat, pentru ca episodul „Colectiv” să nu se mai petreacă în România: „Am transmis un mesaj foarte clar”

Raed Arafat a anunțat duminică, la un post TV din România, că vor urma controale inclusiv în discoteci, cluburi și cămine culturale. Potrivit oficialului MAI, „e suficient ca unul să nu respecte și să se întâmple o tragedie acolo, ca să spună toată lumea că nu s-a învățat nimic”, la șapte ani de la tragedia din clubul Colectiv.

„Acum am transmis un mesaj foarte clar: aceste acțiuni vor continua. Nu o să mergem doar în orașele mari, o să mergem și în orașele mai mici, în municipiile altele decât cele reședință de județ.

O să mergem inclusiv în zonele de comune, unde se organizează la căminele culturale astfel de activități ca să ne asigurăm că avem siguranță și condiții. Cei care ajung acolo să petreacă în condiții normale”, a declarat Arafat, pentru EuroNews.

Vineri și sâmbătă, autoritățile au verificat 40 de obiective. Cinci s-au ales „cu măsuri foarte dure” – patru au fost închise, iar unui local cu o suprafață de sub 200 de metri pătrați i-a fost suspendată activitatea.

 

Raed Arafat: „Rugămintea mea este să înțeleagă toată lumea”

 

Oficialul MAI i-a avertizat pe români că trebuie să țină cont de toate măsurile de siguranță atunci când își aleg un spațiu în care să petreacă.

„Și în alte țări observăm că există în fața discotecilor un rând care se formează pentru că în interior numărul maxim este atins. E o persoană care controlează accesul și la intrare și la ieșire și dacă ies unii, intră alții ca să păstreze numărul care trebuie păstrat în interior.

Rugămintea mea este să înțeleagă toată lumea. Nu avem cum să facem să fie totul sigur decât printr-un parteneriat între noi toți.

Cel care intră în club trebuie să identifice ieșirile de urgență și să știe pe unde poate ieși dacă e o problemă. În al doilea rând, administratorii au responsabilitatea principală în a asigura că toate măsurile sunt permanent respectate”, a concluzionat secretarul de stat al MAI, potrivit sursei citate.