Povestea fetiţei care s-a născut cu inima în afara pieptului şi care a supravieţuit în mod miraculos

O fetiţă care s-a născut cu inima în afara trupului se recuperează acum după o intervenție chirurgicală revoluționară care i-a salvat viața.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 15:19

Audrina Cardenas s-a născut cu o boală congenitală rară: inima ei s-a format în afara pieptului. Deși boala afectează doar unul din opt milioane de bebeluşi, 90 la sută din copiii cu afecţiunea aceasta se nasc morţi sau mor în termen de câteva zile de la naștere.

Dar, după o operatie complicată la Spitalul de Copii Texas din Houston, Audrina se reface, iar mama ei, Ashley, este în culmea fericiri.

Audrina a avut o afecţiune numită ectopia cordis, ceea ce a făcut ca inima ei să fie localizată în afara corpului, potrivit DailyMail.

Mama ei a aflat că viaţa fiicei ei este pusă în pericol de o afecţiune rară la un control de rutina la 16 săptămâni.

Ashley Cardenas a spus că i-au fost prezentate trei opțiuni, fiecare dintre ele dificile: să avorteze, să ducă sarcina la termen știind că Audrina va muri la scurt timp după aceea, sau ca medicii să facă o gaură în pieptul copilului ei nenăscut pentru a face loc pentru inimă.

Audrina s-a născut acum cinci săptămâni. Ashley Cardenas o numește „copilul meu miracol.”

Dar copilul nu este încă în afara pericolului – chirurgii au spus că ea va mai avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale în următorii ani pentru a repara defecte cardiace.