O fetiţă de 10 ani a trăit UN AN fără televizor, jocuri pe calculator şi aplicaţii de mobil

Ce-ar mai fi copilăria fără televizor, filme și jocuri pe calculator? O perioadă de timp în care poți citi pe nerăsuflate sau poți picta, așa cum a descoperit o fetiță de 10 ani, potrivit Euforia.

29 apr. 2014, 12:37
O fetiţă de 10 ani a trăit UN AN fără televizor, jocuri pe calculator şi aplicaţii de mobil

Siga a pus pariu cu mama ei că va putea supraviețui un an fără filme, televizor, jocuri și aplicații de mobil, așa cum făcuse și ea, mai demult. 365 de zile au trecut încet, fără ca fetița să deschidă televizorul, să vadă filme acasă, la cinema sau la prietenii ei. YouTube, aplicațiile fascinante pentru copii și jocurile au fost interzise. Liza Katz, mama, i-a dat Sigăi șase cupoane a câte 10 minute pe care le putea încasa săptămânal pentru a profita de gadgeturile secolului 21.

Răsplata abstinenței sale a fost pe măsură: 500 de dolari la sfârșitul celor 12 luni. Important era ca eleva de clasa a a patra să nu resimtă provocarea ca pe o obligație, să fie 100% dorința ei: „Nu voiam ca jena să joace un rol. Dacă Siga se răzgândea, nu era nicio problemă și aș fi fost fericită că a încercat”.

Nu a fost deloc ușor, își amintește mama ei: „În zilele în care era bolnavă a fost mai greu. Cine nu vrea să se uite la maratoane tv când nu merge la școală?”. Oricând Siga putea să renunțe dar nu a făcut-o, demonstrând mamei că a înțeles însemnătatea recompenselor meritate.

În plus, în tot acest timp, Siga a putut să citească mult mai mult, să petreacă timp cu mama în bucătărie și grădină, să coasă, să picteze și să facă bijuterii împreună.