O fetiţă de 13 ani a murit după ce a fost transferată prin trei spitale

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ aşteaptă rezultatele necropsiei în cazul unei fetiţe în vârstă de 13 ani, din Vânători (judeţul Neamţ), decedată după ce a fost internată în trei spitale, pentru a stabili dacă există vreo culpă medicală în acest caz.

13 iun. 2014, 13:26
O fetiţă de 13 ani a murit după ce a fost transferată prin trei spitale

Fetiţa a murit miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, unde a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din acelaşi oraş, din cauza gravităţii situaţiei în care era. Iniţial, copila a fost internată la Spitalul Orăşenesc din Târgu Neamţ, de unde a fost transferată la Iaşi, cu suspiciune de meningo-encefalită, potrivit Agerpres.

Pacienta a fost adusă în stare gravă la spitalul nostru, motiv pentru care a fost internată la clinica de Terapie Intensivă. Ea a fost transferată de la un spital din judeţul Neamţ, după ce a fost diagnosticată cu meningită. În timpul internării, pacienta nu a răspuns la medicaţia administrată şi a suferit de mai multe ori stopuri cardio-respiratorii„, a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

În funcţie de rezultatele necropsiei şi în urma analizei fişelor de internare, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică vor stabili dacă există vreo culpă medicală în acest caz.

CITEŞTE ŞI: Ceartă cu FINAL TRAGIC. Un bărbat şi-a înjunghiat iubita, apoi s-a sinucis