O fetiţă de 13 ani din Călăraşi a născut acasă. Ambulanţa a rămas blocată în trafic

Fata a născut acasă, ajutată de o moaşă, deoarece ambulanţa nu mai reuşit să ajungă la ea. Numărul ambulanţelor blocate în zăpadă a scăzut de la 15 la doar două maşini, fără pacienţi în stare gravă, unul dintre autovehiculele destinate operaţiunilor de salvare fiind însă implicat într-un accident, în judeţul Vâlcea, care s-a soldat cu rănirea unui membru al echipajului medical.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 13:27
O fetiţă de 13 ani din Călăraşi a născut acasă. Ambulanţa a rămas blocată în trafic

Datele au fost prezentate de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, după o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pe autostrada Bucureşti-Constanţa am avut un caz cu un tânăr aflat în hipotermie, preluat de un echipaj SMURD de la ISU Călăraşi care l-a preluat cu ajutorul unui utilaj de la Ministerul Transporturilor, precum şi cazul unei fete de 13 ani, gravide, în localitatea Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, ajutată să nască acasă de o moaşă, care a fost asistată telefonic de o asistentă de la serviciul de ambulanţă. Fata a născut, are un băieţel, amândoi sunt bine şi urmează să îi evacuăm în cel mai scurt timp posibil, pentru a fi consultaţi atât copilul, cât şi mama”, a spus Arafat.