O fetiţă de 5 ani din Mureş a murit strivită de un copac dărâmat de vijelie

Unul dintre copiii peste care a căzut un copac doborât de vijelie, în Lunca Bradului, a murit. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 5 ani, anunță, sâmbătă seara, ISU Mureș.

31 iul. 2021, 23:05
O fetiţă de 5 ani din Mureş a murit strivită de un copac dărâmat de vijelie

Reprezentanții ISU Mureș au găsit trei victime peste care s-a prăbușit un copac, smuls de vijelie, în Lunca Bradului: o femeie de 34 de ani și două fetițe.

Femeia a suferit o fractură la umăr și a fost preluată de ambulanță, iar o fetiță de aproximativ 6 ani are traumatism cranio-cerebral și de șold, fiind preluată conștientă de ambulanța SMURD.

Din păcate, o altă fetiță, în vârstă de aproximativ 5 ani, surprinsă sub copac, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, iar rănile erau incompatibile cu viața, medicii declarând decesul.

Județul Mureș a fost sub cod portocaliu până la ora 21.30, fiind vizate intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70 km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse care pot cumula local peste 20…25 l/mp.

Două persoane rănite în Bucureşti după o puternică vijelie

O furtună violentă a lovit miercuri seară Capitala și județul Ilfov, punând la pământ copaci și o antenă GSM de mari dimensiuni. Vijelia a fost anunțată de ANM printr-un cod portocaliu nowcasting. De asemenea, a fost emis un mesaj RO-Alert.

O antenă GSM de mari dimensiuni a fost doborâtă de rafalele violente de vânt pe două locuințe de pe Calea Giulești. Două persoane, aflate în aceste locuințe, au fost rănite. Este vorba de două femei, una în vârstă de 70 de ani, care a fost transportată la Spitalul Militar, și una de 90 de ani, preluată și ea de ambulanță pentru a fi dusă la spital, au anunțat reprezentanții ISU București.

Citeşte şi: Zeci de români, blocaţi pe aeroportul din Barcelona, pentru că nu au loc în avion. Wizz Air a vândut bilete extra