O fetiţă de 8 ani a căzut de la etajul I al unui bloc. Se afla în izolare după ce fusese diagnosticată cu COVID

O fetiţă de 8 ani a căzut, duminică, de la etajul I al unui bloc din municipiul Huşi. Copila se afla în izolare împreună cu mama sa, ambele fiind confirmate cu COVID-19.

24 ian. 2021, 15:23
O fetiţă de 8 ani a căzut de la etajul I al unui bloc. Se afla în izolare după ce fusese diagnosticată cu COVID

O fetiţă de 8 ani a căzut de la etajul I al unui bloc din Huşi. În momentul incidentului copila era acasă cu mama ei, ambele fiind în izolare după ce au fost diagnosticate cu COVID-19.

Echipele de intervenţie au găsit-o pe fetiţă în stare de conştienţă. În urma căzăturii, fetiţa a suferit un traumatism de coloană vertebrală dorsolombară şi a fost transportată la Spitalul municipal Huşi. Medicii au cerut transferul ei cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi.

„A fost trimis un echipaj medical, care a găsit copilul conştient, dar cu un traumatism de coloană vertebrală dorsolombară. Copilul era în izolare cu mama, amândoi confirmaţi cu boala COVID. A fost transportat la Spitalul municipal Huşi, după care s-a solicitat un elicopter SMURD pentru transfer la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, citat de Agerpres.

Poliţiştii au demarat verificări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi cine se face vinovat de căderea copilei.

Citeşte şi: Tragedie la Constanţa. O femeie aflată în carantină pentru COVID a căzut de la etajul 4 al unui bloc

 

Bilanţ coronavirus 24 ianuarie. Sub 2.000 de cazuri noi COVID-19. Un singur judeţ se mai află în scenariul roşu

Grupul pentru comunicare strategică a anunţat 1.816 cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.916 teste RT-PCR și 3.586 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Raed Arafat aruncă bomba. Şeful DSU recunoaşte că rata de infectare e mai mare decât transmite Grupul de Comunicare Strategică

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 471 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.803. Dintre acestea, 1.020 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 46.125 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 71.601 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 146 de persoane.