Raed Arafat aruncă bomba. Şeful DSU recunoaşte că rata de infectare e mai mare decât transmite Grupul de Comunicare Strategică

Raed Arafat vine cu noi informaţii surprinzătoare în ceea ce priveşte numărul de cazuri COVID-19 raportate, după ce s-a vehiculat că nu este cel real.

23 ian. 2021, 20:30
Raed Arafat aruncă bomba. Şeful DSU recunoaşte că rata de infectare e mai mare decât transmite Grupul de Comunicare Strategică

Raed Arafat aruncă bomba. Șeful DSU subliniază faptul că toate lumea e de părere că numărul de cazuri din România este mult mai mare decât cel raportat. Arafat a confirmat acest lucru argumentând că există testele rapide care nu sunt raportate toate.

Raed Arafat aruncă bomba. Care este de fapt numărul real de cazuri de coronavirus în România

„Toată lumea a zis că există un număr de cazuri în toată ţara peste numărul raportat, care nu ştim cât este, dar care există pentru că există testele rapide şi oamenii nu le raportează pe toate. Acest lucru s-a recunoscut întotdeauna. Nimeni nu a zis că numărul cazurilor este fix numărul care este raportat pentru că este imposibil să fie aşa. Sunt oameni cu simptome uşoare care nu se testează şi au virusul.

Sunt asimptomatici care au virusul şi care nici nu ştiu că îl au şi îl răspândesc şi care nu se testează. Şi sunt cei care se testează cu testele atigenice rapide şi cu testele PCR, unde vedem cine este negativ, cine este pozitiv şi se raportează. Este aproape imposibil să obţinem raportările pe cazurile care se fac acasă, decât dacă omul este conştiincios, pune mâna pe telefon şi spune că s-a testat şi este pozitiv şi atunci ajunge să fie raportat”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a precizat că botezurile și nunțile rămân încontinuare interzise. Nu în ultimul rând, Raed a adăugat că dacă rata de incidență va crește în București, se va închide din nou totul.

„Botezuri, nunți… rămân interzise! Nici nu intrăm în această discuție”, a subliniat acesta.

„Dacă se va observa că începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București, această măsură poate să fie automat inversată și închis totul din nou. Așa cum a relaxat, poate să închidă, dacă crește incidența!”, a precizat Raed Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre impunerea măştilor FFP2: „Protejează cel mai mult!”. Ce măşti recomandă şeful DSU