O fetiţă de doi ani a căzut de la etaj în timp ce mama ei întindea rufele pe balcon

O fetiță de doi ani a căzut de la etajul al doilea, al unui bloc, din localitatea Rediu Tătar, judeţul Iaşi. Nefericitul accident a avut loc în timp ce mama copilei întindea rufe pe balcon.

16 aug. 2021, 19:11
O fetiţă de doi ani a căzut de la etaj în timp ce mama ei întindea rufele pe balcon

O fetiță de doi ani

, din localitatea Rediu Tătar, judeţul Iaşi, a căzut în gol de la etajul al doilea al unui bloc, după ce s-a spijinit de plasa de țânțari de la geamul deschis al balconului.

Teribilul accident s-a petrecut într-o secundă de neatenție a mamei, când femeia era ocupată cu întinsul rufelor pe balcon.

„La sosirea echipajului medical, fetiţa era conștientă. Prin cădere accidentală, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu hematom frontal, o contuzie toraco abdominala dreapta puternica, contuzie cot drept si contuzie glezna stânga. Este stabila hemodinamic”, declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iași.

Copila a fost dusă pentru investigaţii la la Spitalul de Copii Sfânta Maria, relatează Libertatea.

O fetiță de doar 12 ani s-a înecat într-un iaz

O fată în vârstă de 12 ani

s-a înecat sâmbătă, într-un iaz din judeţul Botoşani, ea încercând să ajungă pe malul celălalt, şi pentru nu mai ocoli a decis să treacă prin apă.

Tragedie la Botoșani. Trupul său a fost găsit de pompieri la o adâncime de doi metri, informează News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, o fată de 12 ani şi-a pierdut viaţa sâmbătă, în apele unui iaz de pe raza satului Buhăceni, comuna Truşeşti.

“Copila se juca, împreună cu mai mulţi prieteni, pe imaşul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celalalt şi pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La circa zece metri de mal a dispărut sub ape. Una dintre fetele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare”, a transmis ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că solicitaţi să intervină, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat. În mai puţin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetiţa în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de circa doi metri.

Ea a fost scoasă din apă şi preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a început manevrele de resuscitare. La faţa locului a ajuns şi echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, fetiţa nu a mai putut fi salvată.