O fetiţă de nouă ani ar putea deveni cea mai tânără câştigătoare a unui premiu Oscar

Quvenzhané Wallis, o fetiță de 9 ani, ar putea deveni cea mai tânără actriță câștigătoare a unui premiu Oscar pentru "Cel mai bun rol principal feminin". Quvenzhané a jucat în pelicula „Beasts of the Southern Wild" şi a primit deja de o nominalizare la Independent Spirit Awards, una dintre cele mai importante gale pre-Oscar.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 14:47
O fetiţă de nouă ani ar putea deveni cea mai tânără câştigătoare a unui premiu Oscar

Criticii de film cred că are asigurat un loc pe lista nominalizărilor la Oscar. De asemenea, „Beasts of the Southern Wild”, are patru nominalizări la Independent Spirit Awards, scrie adevarul.ro

Quvenzhané avea doar 5 ani când a participat la castingul pentru film şi a fost aleasă dintre 4.000 de fetiţe pentru rolul Hushpuppy. Aceasta a fost apreciată pentru modul în care îşi intră în rol în scenele importante ale filmului.

Deşi este deja un star la Hollywood, Quvenzhané este mai preocupată de şcoală decât de Oscar. „A trebuit să învăţ ce e acela un premiu Oscar”, a mărturisit fetiţa. „Mi-au arătat o poză cu trofeul, iar eu l-am poreclit omul de aur”, a povestit ea într-un interviu acordat pentru Associated Press.

Fetiţa merge la şcoală şi face parte dintr-o echipă de majorete. Materia preferată a fetiţei este matematica. „Sunt un copil normal. Sunt doar o fată care se mai ciondăneşte cu fraţii ei, aşa cum fac toţi fraţii, şi care necăjeşte câinele”, a mărturisit micuţa.

Personajul ei, Hushpuppy, este o fetiţă cu o imaginaţie bogată, care trebuie să aibă grijă de tatăl ei bolnav.

„Deşi se afla pentru prima oară pe un platou de filmare, a memorat toate replicile şi a respectat indicaţiile regizorale ca o profesionistă”, a declarat actorul Dwight Henry, care îl interpretează pe tatăl ei în film. „Are ceva foarte special. Are un viitor strălucit în faţă, abia aştept s-o văd în alte filme şi să lucrez din nou cu ea”, a adăugat acesta.