O fetiţă de origine mexicană i-a dat o scrisoare Papei Francisc, rugându-l să îi ajute pe părinţii ei VIDEO

O fetiţă de imigranţi mexicani care au emigrat în Statele Unite i-a dat Papei Francisc o scrisoare prin care l-a rugat să intervină la autorităţile federale pentru părinţii ei care riscă să fie expulzaţi oricând, pentru că nu au încă cetăţenie americană.

24 sept. 2015, 12:19
O fetiţă de origine mexicană i-a dat o scrisoare Papei Francisc, rugându-l să îi ajute pe părinţii ei VIDEO

Iniţăial, gărzile de corp ale Papei Francisc au oprit-o pe fetiţă, dar Suveranul Pontif, care tocmai îmbrăţişa micuţii veniţi să îl întâmpine, le-a spus să o lase să vină la el. Fetiţa avea o scrisoare în mână pe care i-a dat-o Papei. Mulţimea a aplaudat când una dintre gărzile de corp a ridicat-o pe fetiţă peste barieră, ca să îi poată înmâna scrisoarea Suveranului, a transmis CNN.

Publicaţia The Guardian a dat înregistrarea cu fetiţa care citeşte scrisoarea pentru Papă, dezvăluindu-i şi identitatea. O cheamă Sophie Cruz, are 5 ani şi locuieşte în Los Angeles.

„Sunt cetăţean american cu origini mexicane. Locuiesc în Los Angeles. Părinţii mei sunt imigranţi din Oaxaca, Mexic.

Citeşte şi Obama, întâlnire istorică cu Papa: Vezi incidentul care i-a făcut pe amândoi să izbucnească în râs VIDEO

Papa Francisc, vreau să-ţi spun că inima mea este tristă şi aş dori să-ţi cer să vorbeşti cu preşedintele Obama şi cu membrii Congresului despre legalizarea situaţiei părinţilor mei, pentru că în fiecare zi îmi este teamă că într-o zi aceştia vor fi luaţi de lângă mine.

Eu cred că am dreptul să locuiesc alături de părinţii mei, am dreptul să fiu fericită. Tatăl meu lucrează foarte mult într-o fabrică, Toţi imigranţii, la fel ca tatăl meu, au nevoie de această ţară”, scrie fetiţa în scrisoarea pe care a reuşit să i-o înmâneze Papei.