Româncă în Turcia, mărturie cutremurătoare din timpul cutremurului: A durat o veşnicie. Credeam că se vor rupe pereţii

O femeie de naţionalitate româna povestit ce a simţit în momentul în care un cutremur puternic a zguduit Turcia şi Grecia. Românca ce locuieşte în Izmir, stă la etajul 9 al blocului şi a simţit ca şi cum pereţii se vor rupe.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 19:11
Româncă în Turcia, mărturie cutremurătoare din timpul cutremurului: A durat o veşnicie. Credeam că se vor rupe pereţii

„A fost o sperietură foarte mare, eu locuiesc la etajul 9. Când a început, am zis că e trecător, pentru că noi locuim într-o zonă cu activitate seismică frecventă și suntem obișnuiți cu cutremure de mică magnitudine, de 3-4 pe scara Richter, dar de data asta a fost foarte puternic, ne-am balansat foarte tare, au căzut toate din casă. Ne-am speriat, apoi am coborât cu toți vecinii în grădină, era panicată toată lumea. În oraș este panică.

Citeşte şi: Decese în urma cutremurului de 7 grade. Patru morţi şi 120 de răniţi în Turcia

Primarul a spus că ar trebui să nu folosim mașinile decât pentru situații de urgență, dar văd că traficul s-a aglomerat foarte tare, pentru că oamenii pleacă de la muncă și merg spre casă. Sunt multe, multe sirene de ambulanțe care se îndreaptă spre centru, am văzut pe telefon că s-au prăbușit câteva clădiri, foarte probabil clădiri mai vechi.

Clădirea în care stau eu nu a suferit avarii, sunt clădiri noi, construite de câțiva ani, care sunt construite special, pe șine, pentru balansul așa de mare, a fost un balans elastic, nu rigid, noi am avut impresia că se vor rupe pereți, să vă spun sincer. A durat mult cutremurul, iar eu nu sunt o persoană care să mă panichez așa ușor, dar pentru că nu se oprea, a durat vreo 30 de secunde, m-am panicat foarte tare. Pentru noi a fost o veșnicie”, a fost declaraţia româncei pentru Digi 24.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Grecia şi Turcia, de aproape 7 pe scara Richter. Mai multe clădiri s-au prăbuşit