O fetiță vinde suveniruri create de ea pe faleza din Vama Veche pentru a-și salva cățelușul bolnav. „Eu le-am făcut: turnat, montat, ambalat”

O fetiță, pe nume Tiara, s-a gândit să se folosească de talentul ei de confecționa accesorii pentru a-și salva cățelușul paralizat, care necesită o operație costisitoare.

06 aug. 2021, 19:45

O fetiță pe nume Tiara s-a gândit să vândă accesoriile colorate confecționate de ea pe faleza din Vama Veche, ca să adune bani pentru operația cățelușului ei, Honey, care suferă de paralizie.

Pe fetița blondă cu zâmbet luminos o puteți întâlni în zona din apropierea graniței cu Bulgaria, acolo unde se termină barurile și unde fetița și-a întins o măsuță cu o mulțime de podoabe frumoase, create cu meșteșug chiar de mânuțele ei.

Pe taraba cu podoabe atent aranjate și ambalate stă așezată o mică hârtie pe care copila a scris cu marker-ul: ”eu le-am făcut: turnat, montat, ambalat”, iar lângă multitudinea de accesorii este și o poză cu Honey, cățelușul ei drag.

De la Tiara vamaioții și nu numai pot cumpăra cercei, pandative, brelocuri, iar cu bănii strânși fetița speră să-și poată salva cățelușul ale cărui picioare din spate sunt paralizate, iar operația costă 10 mii de lei. Fetița a strâns până la acest moment, prin forțele proprii, șase mii de lei și are speranța că într-o bună zi va reuși să facă rost de întreaga sumă pentru a-și ajuta prietenul patruped.

”Mi s-a părut cel mai bun loc de unde pot cumpăra amintiri din Vamă dar cel mai tare mi-a plăcut că Tiara s-a oferit să monteze un lanț unui pandantiv sub ochii mei. Mi-a spus că are aparatul de dat găuri cadou de la mama doar de o lună. Până să-l aibă lipea tot ce crea. Tiara este cea mai solară persoană pe care am cunoscut-o lunile astea. De la ea am cumpărat amintiri și am furat niște optimism.”, spune jurnalista Oana Zamfir de la Digi24, într-o postare pe Facebook.

O fetiţă de 5 ani din Mureş a murit strivită de un copac dărâmat de vijelie

Reprezentanții ISU Mureș

 au găsit trei victime peste care s-a prăbușit un copac, smuls de vijelie, în Lunca Bradului: o femeie de 34 de ani și două fetițe.

Femeia a suferit o fractură la umăr și a fost preluată de ambulanță, iar o fetiță de aproximativ 6 ani are traumatism cranio-cerebral și de șold, fiind preluată conștientă de ambulanța SMURD.

Din păcate, o altă fetiță, în vârstă de aproximativ 5 ani, surprinsă sub copac, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, iar rănile erau incompatibile cu viața, medicii declarând decesul.

Județul Mureș a fost sub cod portocaliu până la ora 21.30, fiind vizate intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70 km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse care pot cumula local peste 20…25 l/mp.