O fostă ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite face dezvăluiri şocante: „Mi-au cerut să îl subminez pe Trump”

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite Nikki Haley a afirmat că foşti membri ai personalului de la Casa Albă i-au cerut să-l submineze pe preşedintele american Donald Trump, a informat presa americană.

11 nov. 2019, 09:51
O fostă ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite face dezvăluiri şocante: „Mi-au cerut să îl subminez pe Trump”

Fostul secretar de stat Rex Tillerson şi John Kelly, fost şef de cabinet al preşedintelui Trump, intenţionau să o recruteze pe Haley pentru a-i ajuta să-i submineze autoritatea preşedintelui Trump în încercarea de a ”salva ţara”, a scris, potrivit The Washington Post, fosta ambasadoare Haley într-o nouă carte care urmează să fie publicată marţi în SUA, informează Agerpres.

”A submina un preşedinte este într-adevăr un lucru periculos şi este împotriva Constituţiei şi împotriva a ceea ce vor americanii”, a declarat duminică fosta ambasadoare a SUA la ONU într-un interviu difuzat de CBS.

Dacă a-i oferi preşedintelui ”cea mai bună şi mai sinceră consultanţă juridică şi etică din tot guvernul, astfel încât el să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză înseamnă că ‘lucrezi împotriva lui Trump’, atunci da, mă declar vinovat”, a scris John Kelly într-un răspuns dat cotidianului The Washington Post.

Casa Albă sub conducerea lui Trump a cunoscut un număr neobişnuit de mare de demiteri şi demisii. Tillerson a fost concediat în martie 2018, în timp ce Kelly a demisionat la finalul aceluiaşi an. Unii foşti angajaţi ai Casei Albe au prezentat o imagine a haosului din guvern în rapoarte confidenţiale şi cărţi în care au fost făcute unele dezvăluiri, potrivit Agerpres.

Haley a decis să-şi încheie misiunea la Naţiunile Unite în New York la sfârşitul lui 2018. Circulau zvonuri despre ambiţiile ei politice, fiind multe speculaţii că ar intenţiona să candideze la Casa Albă.

Trump a postat duminică un mesaj pe Twitter în care i-a urat ”noroc” fostei ambasadoare Haley înainte de lansarea cărţii.