O asistentă medicală din Canada şi-a ucis cel puţin opt pacienţi

O fostă asistentă medicală și-a ucis ucis cel puțin opt pacienți, internați la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din provincia canadiană Ontario. Elizabeth Wettlaufer (49 de ani) și-a recunoscut faptele în fața instanței, relatează BBC News.

RomaniaTV.net
02 iun. 2017, 08:58
O asistentă medicală din Canada şi-a ucis cel puţin opt pacienţi

Elizabeth Wettlaufer și-a ucis opt pacienți în perioada 2007-2016. Toate victimele ei, cinci femei și trei bărbați, aveau vârstele cuprinse între 75 și 96 de ani și se aflau internate la două centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, unde femeia a lucrat.

Faptele ei groaznice au ieșit la iveală după ce poliția a dechis o anchetă în urma decesului pacienților, în luna septembrie. În fața instanței, femeia a pledat vinovată la toate acuzațiile aduse.

Mai precis, ea este vizată de opt acuzații de crimă, după ce și-a injectat pacienții cu o doză letală de insulină. În sală de judecată au fost prezente și rudele victimelor. „Vreau să o iert…”, a spus o femeie, al cărui tată a fost ucis în 2007. Elizabeth Wettlaufer urmează să afle ce perioadă va petrece în spatele gratiilor pentru faptele ei.