O fostă directoare Facebook lansează acuzaţii grave: „Aplicațiile companiei sunt dăunătoare pentru copii, alimentează diviziunile și slăbesc democrația”

Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia. Avertismentul a fost lansat de Frances Haugen, fostă directoare a companiei, în timpul unei audieri desfăşurate marţi în Congresul SUA.

06 oct. 2021, 09:32
O fostă directoare Facebook lansează acuzaţii grave: „Aplicațiile companiei sunt dăunătoare pentru copii, alimentează diviziunile și slăbesc democrația”

O fostă directoare Facebook lansează acuzaţii grave şi la adresa lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare, despre care susţine că „nimeni nu îl trage la răspundere”.

„Sunt aici astăzi pentru că eu cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia noastră. În acest moment nimeni nu îl trage la răspundere pe Mark (Zuckerberg, directorul general al Facebook). Banii se opresc la Mark”, a spus Frances Haugen, fostă directoare Facebook, potrivit agenţiei Reuters, citate de News.ro.

Citeşte şi: Facebook, implicat într-un nou scandal. Este acuzat că a minţit privind numărul de utilizatori

Fosta directoare Facebook, despre momentul în care reţeaua a picat. „Nu a fost folosită pentru a destabiliza democraţiile”

Mai mult, Frances Haugen a expus o abordare inedită despre cauzele pentru care Facebook a picat luni.

„Ieri am văzut Facebook scoasă de pe internet. Nu ştiu de ce a căzut, dar ştiu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a fost folosit pentru a aprofunda divizările, a destabiliza democraţiile şi a face ca fetele şi femeile tinere să se simtă prost în trupurile lor”, a afirmat Haugen, conform sursei citate.

Citeşte şi: Românii s-au dezlănţuit pe pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis, după anunţul de astăzi: „Așa, Șefu’, încetișor, Copăcel că nu e zor”

Atât congresmenii democraţi, cât şi cei republicani au criticat Facebook şi l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că urmăreşte doar obţinerea unor profituri ridicate. Aceştia le-au cerut autorităţilor de reglementare să ia măsuri, ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora Facebook ar fi dăunătoare copiilor şi ar provoca divizări.

Citeşte şi: Un bărbat a sunat la 112 panicat că nu poate vorbi cu soția pe Facebook

De altfel, preşedintele subcomisiei pentru Comerţ din Senat, senatorul democrat Richard Blumenthal, a afirmat că Facebook ştie că produsele sale dau dependenţ, la fel ca ţigările.

”Tehnologia trece acum printr-un moment al adevărului, aşa cum s-a întâmplat cu tutunul. Copiii noştri sunt victimele. Adolescenţii din ziua de azi care se uită în oglindă simt îndoieli şi nesiguranţă. Mark Zuckerberg trebuie să se uite şi el în oglindă”, a precizat Blumenthal.

Citeşte şi: Reacția lui Mark Zuckerberg, după gravele probleme tehnice ale Facebook, Instagram şi WhatsApp. Magnatul a pierdut 7 miliarde de dolari în câteva ore

Senatorul democrat a cerut ca Mark Zuckerberg să fie audiat, iar Comisia pentru bursă şi valori mobiliare şi Comisia Federală pentru Comerţ să investigheze compania Facebook.

Fost manager de produs în cadrul companiei Facebook, Frances Haugen a devenit avertizor de integritate. Ea a depus mărturie în timpul unei audieri a Comisiei Senatului pentru Comerţ, Ştiinţă şi Transporturi, intitulată ”Protejarea copiilor online: mărturie de la informator de la Facebook”.