O fostă senatoare PNL îi ia apărarea lui Florin Cîţu. „Nu bea nici măcar cât beau eu”

Fosta senatoare PNL Carmen Hărău a dezvăluit că premierul Florin Cîţu nu are patima băuturii. Reacţia vine după ce şeful Executivului a recunoscut că a condus băut în SUA, unde a stat două zile în arest şi s-a ales cu dosar penal.

14 aug. 2021, 09:17
O fostă senatoare PNL îi ia apărarea lui Florin Cîţu. „Nu bea nici măcar cât beau eu”

Carmen Hărău, fosta senatoare PNL, a intervenit în scandalul momentului în care este implicat premierul Florin Cîţu.

„Nu bea nici măcar cât beau eu”, a declarat colega de partid a lui Florin Cîţu.

De altfel, Carmen Hărău a dat de înţeles că Florin Cîţu nu este vreun mare băutor.

„Eu am garanția că Florin Cîţu chiar îşi merită postul de premier dacă doar atât s-a găsit în biografia lui”, a precizat fosta senatoare PNL, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: CTP îl taxează dur pe Florin Cîţu: „Fanfaronadă, aroganță împinsă până la dispreţ”

Mai mult, Carmen Hărău a mai spus că nimeni nu este sfânt.

„Am făcut şi eu fapte de care nu sunt foarte mândră, dar fără conotaţie penală. Fac apel la spectatorii dvs, să caute în conștiința lor”, a menţionat fosta senatoare PNL.

Citeşte şi: Sindicatul Europol spune cât trebuie să bei ca să ajungi la alcoolemia lui Cîţu

Pe 3 decembrie 2000, la ora 2:08, Florin Cîţu a condus haotic o maşină Ford Probe, pentru că s-a urcat băut la volan. Avea ochii injectaţi, iar poliţiştii l-au depistat cu o alcoolemie de 0.161, în condiţiile în care limita legală era de 0.08. Cîţu a ajuns apoi în custodia autorităţilor americane care au stabilit o cauţiune de 1.950 de dolari.

Ceea ce a făcut premierul când era student în SUA a fost încadrat la ”infracțiune gravă”, fapt pentru care a primit 1.000 de dolari amendă, 48 de ore de închisoare. În același timp, el ar fi fost și la dezalcoolizare.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Cîțu cel cu ”ochii injectați și umezi” ar fi trebuit să-și dea deja demisia. Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor

Avocatul Dan Chitic îl acuză pe Florin Cîţu de uzurparea de calităţi oficiale şi fals în declaraţii. Avocatul cere începerea urmăririi penale a premierului în scandalul arestării din Statele Unite ale Americii.

„Am depus pentru uzurparea calităţii oficiale şi fals in declaraţii, prevăzute de art. 258 şi 326 cod penal împotriva numitului Florin Vasile Cîtu, în prezent premier al Romaniei. Problema este foarte simplă, în legea 90 se spune ca pentru a fi ministru sau prim-ministru trebuie să nu fi avut condamnare penala.

La acest moment nu există nicio dovada ca s-a facut reabilitare pentru fapta respectivă, cand articolul 901, litera 3, punctul c din codul penal al statului Iowa spune clar că pentru astfel de infracţiune trebuie parcursa o procedură de reabilitare judecătorească. Cu alte cuvinte, în momentul de faţă premierul este un condamnat, puscarias nereabilitat. Ca această faptă nu apare în cazier nu il excepteaza de la aplicarea legii. Ocuparea fara drept a unei funcţii constituie uzurparea”, a declarat avocatul Dan Chitic, la România TV.

Citeşte şi: Detalii uluitoare din dosarul penal al lui Florin Cîţu, deschis în SUA. Actualul premier, depistat cu alcoolemie dublă faţă de limita legală. A fost înscris în „Drinking Drivers Program”