Marcel Ciolacu: Cîțu cel cu ”ochii injectați și umezi” ar fi trebuit să-și dea deja demisia. Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere demisia premierului Florin Cîţu după scandalul privind arestarea sa în SUA în urmă cu 20 de ani. Liderul social-democraţilor spune, de asemenea, că premierul liberal al trebui să fie urmat de primarul Clotilde Armand.

13 aug. 2021, 14:13
Marcel Ciolacu: Cîțu cel cu ”ochii injectați și umezi” ar fi trebuit să-și dea deja demisia. Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor

Marcel Ciolacu îi cere premierului Florin Cîţu să demisioneze, atrăgându-i atenţia că „adevărul se află întotdeauna”, dar „onoarea aparține doar adevăraților bărbați de stat”.

„Cîțu cel cu ”ochii injectați și umezi” ar fi trebuit să-și dea deja demisia, iar Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor pentru că a pus un penal inconștient și haotic în fruntea Guvernului României!
Clotilde, ai legătura!”, a scris preşedintele PSD Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: PSD: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

 

Detalii uluitoare din dosarul penal al lui Florin Cîţu, deschis în SUA. Actualul premier, depistat cu alcoolemie dublă faţă de limita legală. A fost înscris în „Drinking Drivers Program”

Pe 3 decembrie 2000, la ora 2:08, Florin Cîţu conduce haotic o maşină Ford Probe, pentru că s-a urcat băut la volan. Avea ochii injectaţi, iar poliţiştii l-au depistat cu o alcoolemie de 0.161, în condiţiile în care limita legală era de 0.08. Cîţu a ajuns apoi în custodia autorităţilor americane care au stabilit o cauţiune de 1950 de dolari.

Chiar dacă procurorul formulează acuzaţiile şi le trimite instanţei, Florin Cîţu nu s-a prezentat în faţa magistraţilor pentru că s-a întors în România, pentru sărbătorile de Crăciun. Odată revenit în SUA în ianuarie 2001, Cîţu şi-a recunoscut vinovăţia, contestă decizia autorităţilor, iar instanţa l-a ameninţat cu un mandat de arestare.

Pentru a nu ajunge în spatele gratiilor, Florin Cîţu a intrat în programul Drinking Drivers. Mai apoi, la sfârşitul lunii februarie 2001, Florin Cîţu se răzgândeşte, face un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanţe şi trimite evaluarea sa într-un plic „confidenţial” la instanţă.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul îl condamnă pe Florin Cîţu la două zile de închisoare în Penitenciarul Story County. Beneficiază de o scădere a pedepsei pe perioada reţinerii şi s-a ales cu o amendă de peste 1.300 de dolari. Mai mult, instanţa îi cere să contacteze şeriful din Story County pentru executarea pedepsei şi chiar şi să plătească masa şi camera din penitenciar dacă este nevoie, conform Mediafax.

Dosarul penal al lui Florin Cîţu conţine elemente esenţiale, puse la dispoziţie de autorităţile judiciare americane.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, ipoteză bombă în scandalul arestării lui Florin Cîţu: Tot acest scandal vine de la domnul Ciucă, pe care mulți îl vor premier