O fotografie face cât o MIE de CUVINTE. 11 SEPTEMBRIE 2011, în 21 de IMAGINI pline de TEROARE FOTO

Astăzi se împlinesc 13 ani de la ziua care a schimbat lumea, 11 septembrie 2001! Atunci au avut loc cele mai sângeroase atentate din istorie, în care şi-au pierdut viaţa aproape 3.000 de oameni. Comemorarea vine în condiţiile în care ameninţarea teroristă ia din nou amploare. Statul Islamic, cea mai puternică organizaţie jihadistă de la momentul actual, a declarat război deschis Statelor Unite.

11 sept. 2014, 15:53

Pe 11 septembrie 2001, la ora 9 dimineaţa, 19 membri al-Qaeda deturnau patru avioane de linie. Două dintre ele au lovit Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, care s-au prăbuşit la aproape o oră de la impact.

Citeşte şi 11 Septembrie 2001: Cea mai ŞOCANTĂ şi controversată FOTOGRAFIE îşi dezvăluie misterul

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au lovit în simbolurile Americii şi au dus la o schimbare drastică a politicii de securitate din întreaga lume. Ceea ce nu a fost, însă, suficient pentru a preveni o nouă tragedie 11 ani mai târziu, tot pe 11 septembrie. Consulatul american din Bengazi a fost atacat, iar ambasadorul american şi trei funcţionari au fost ucişi. Iar războiul împotriva terorismului nu a fost suficient nici pentru a împiedica ascensiunea unei noi organizaţii jihadiste, ce pune în umbră până şi al-Qaeda. Este vorba de Statul Islamic, care controlează zone cruciale din Irak şi Siria.

Citeşte şi 13 ani de la atentatele din 11 Septembrie: Casa Albă vorbeşte despre EXTREMISM şi RADICALIZARE

Jihadiştii au declarat război deschis Statelor Unite şi aliaţilor lor. Ei au decapitat doi jurnalişti americani şi au ameninţat că urmează un cetăţean britanic.


loading...