O fotografie nud cu Kate Moss a fost vândută cu 19.000 de euro FOTO

O fotografie nud a top modelului britanic Kate Moss a fost vândută pentru peste 16.000 de lire sterline (19.000 de euro) la o licitaţie organizată la Londra, de casa Bonhams.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 14:21

Fotografia, datând de la începuturile carierei lui Kate Moss, este alb-negru, cu dimensiuni de 1,4 x 1 m. A fost realizată în ianuarie 1993, de Albert Watson, în Maroc, pentru ediţia germană a revistei Vogue, informează dailymail.co.uk.

În fotografie, Moss, pe atunci adolescentă, stă aşezată pe un acoperiş, goală, cu un picior acoperindu-i părţile intime.

Moss a devenit un nume în lumea modei cu silueta sa fragilă şi lipsită de formele mult lăudate ale unor colege ale sale precum Cindy Crawford şi Elle Macpherson.

Fotografia a fost cumpărată de o persoană particulară din Marea Britanie care a dorit să rămână anonimă. Preţul fotografiei fusese estimat la o sumă între 12.000 şi 18.000 de lire sterline (14.000 – 21.000 de euro).

O altă colecţie, cu patru copii ale aceleiaşi fotografii, de dimensiuni mai mici, a fost vândută pentru 54.000 de lire, în urmă cu patru ani.

Reprezentanta casei de licitaţii, Jocelyn Phillips, a spus că suma cu care a fost cumpărată fotografia lui Kate Moss este rezultatul mai multor factori, inclusiv acela al faimei fotografului.

Devenită celebră după ce a pozat într-o reclamă din anii ’90 pentru Calvin Klein, alături de Mark Wahlberg, Kate Moss este un top model britanic de succes, care a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume.