Fraudă cu acte de caritate. Un bărbat s-a folosit de cazuri umanitare pentru a fura bani de pe cardurile celor care donau

O fraudă cu acte de caritate a avut loc în capitală, unde un bărbat a fost arestat de Poliția Capitalei, după ce ar fi furat bani unei femei care a făcut o donație.

03 iun. 2021, 17:08
Fraudă cu acte de caritate. Un bărbat s-a folosit de cazuri umanitare pentru a fura bani de pe cardurile celor care donau

O fraudă cu acte de caritate a fost descoperită de Poliția Română. Ofițerii au arestat un bărbat suspect de jaf virtual, după ce o femeie a depus plângere, conform căreia, individul i-ar fi accesat în mod fraudulos contul bancar și ar fi retras sume de bani.

Potrivit investigațiilor Poliției Române, bărbatul și-a făcut o pagină pe platformele de socializare, pe care promova cazuri umanitare reale, ale unor copii cu afecțiuni severe, și îndemna oamenii să doneze.

În momentul în care persoanele donau online, individul fura informații de cardul bancar, dar și de pe actul de identitate, ale fiecărui donator în parte. În acest mod, bărbatul a putut sustrage importante sume de bani și a efectuat mai multe plăți online.

O fraudă care a păgubit două persoane

Momentan, Poliția a depistat două victime care au căzut pradă hoțului virtual. Cele două persoane s-au trezit că de pe cardurile lor personale, s-au efectuat mai multe plăți online, prin intermediul diferitor aplicații bancare, notează Alephnews.

Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ancheta este în desfășurare sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.