Ministerul Apărării se implică în ancheta asasinatului cu bombă de la Arad. Militarii verifică depozitele cu explozibil

MApN se implică în ancheta asasinatului la comandă cu bombă. Ministerul Apărării face verificări în toate depozitele armatei, după ce au apărut informaţii potrivit cărora explozibilul folosit pentru incendierea mașinii afaceristului este de tip militar, din fosta Iugoslavie.

03 iun. 2021, 16:59
Ministerul Apărării se implică în ancheta asasinatului cu bombă de la Arad. Militarii verifică depozitele cu explozibil

Ministerul Apărării se implică în ancheta asasinatului cu bombă de la Arad, în urma căruia afaceristul Ioan Crişan şi-a pierdut viaţa. Potrivit ultimelor informaţii, criminalul ar fi folosit TNT, echipament militar trinitrotolen- stil extil.

Ministerul Apărării se implică în ancheta asasinatului cu bombă de la Arad

După ce s-a aflat că explozibilul folosit pentru incendierea mașinii afaceristului este de tip militar, MAPN a început să facă verificări. Militarii vor să se asigure că explozibilul folosit la Arad nu provine de la strucuturile românesti de apărare.

Potrivit primelor informaţii, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia, potrivit antena3.ro.

Potrivit surselor apropiate anchetei, având în vedere tipul explozibilului și modul de acționare, se pare că ar fi vorba despre profesioniști, care au mers direct la pont și au profitat de faptul că nu pot fi surprinși de camerele de supraveghere din zonă, care nu funcționau de mai bine de o lună. Surse apropiate anchetei spun că a fost vorba despre o răzbunare, și că mai multe persoane ar fi acționat într-un mod foarte calculat împotriva omului de afaceri.

Citeşte şi EXCLUSIV Noi dezvăluiri în cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan. Şeful ISU recunoaşte că iniţial poliţiştii nu şi-au dat seama că e vorba de o bombă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează explozibili, în cazul asasinatului afaceristului din Arad.

„Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici, am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen (explozibili – n.r.) la nivel naţional şi, cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat ministrul Internelor, Lucian Bode.

Reamintim că sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.