O funcţionară de la Primăria Sectorului 5 lua şpagă în numele lui Vanghelie

O angajată a Primăriei sectorului 5 a falsificat semnătura primarului Marian Vanghelie, pentru a câştiga încrederea unor persoane cărora le promitea locuinţe. Una dintre victime, un medic din Dâmboviţa, i-a dat femeii, în patru ani, 160.000 de euro pentru o vilă în Cotroceni. Omul nu a mai văzut nici banii, nici vila.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 08:27
O funcţionară de la Primăria Sectorului 5 lua şpagă în numele lui Vanghelie

Eleonora Vultur, fostă şefă la Spaţiu Locativ, direcţie din cadrul Primăriei Sectorului 5, a fost denunţată de un medic din Dâmboviţa, Gheorghe Bucur, şi de o menajeră din Bucureşti, Valerica Rădulescu,  însă până acum nu s-au putut proba decât 160.000 de euro, bani primiţi de la medic, scrie adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, acesta s-a împrumutat sistematic la bancă şi i-a umplut conturile inspectorului timp de patru ani pentru o vilă în cartierul Cotroceni în valoare de 360.000, pentru care trebuia să achite doar jumătate din sumă. Medicul şi-a dat seama că a fost ţepuit abia în 2010, când, în urma unui telefon la Primăria Sectorului 5, i s-a spus că Eleonora Vultur a ieşit la pensie.

Toată afacerea, susţin procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, citaţi de jurnaliştii de la Adevărul, s-a desfăşurat pe documente false. De asemenea, tot procurorii au decis că Bucur este îndreptăţit la restituirea sumei de 160.000 de euro. Astfel, s-a dispus instituirea sechestrului pe jumătate din apartamentul Eleonorei Vultur şi pe aproximativ 5.000 de euro, pe care îi avea în conturi.

Eleonora Vultur a fost trimisă săptămâna trecută în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată şi fals în acte.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că fosta lui angajată nu a avut atribuţii de decizie în ce priveşte vânzarea sau închirierea de imobile, dar a precizat că a primit diverse semnale cum că aceasta face anumite ilegalităţi.

„Eu tot am primit reclamatii de la diversi cetateni, precum ca ea le cerea niste bani, dar nu prea le-am bagat in seama, crezand ca la aproape 60 de ani e o femeie serioasa. Era una dintre cele mai vechi angajate ale mele. La inceputul anului 2010 mi-am dat seama ca nu e in regula si am fortat-o sa se pensioneze. Nu e prima data cand mi se falsifica semnatura. S-a mai intamplat si anul trecut, tot in astfel de afaceri cu locuinte”, a precizat Marian Vanghelie.