O furtună puternică pe Marte a îngropat total în nisip robotul Opportunity. Planeta a fost acoperită pe un sfert din suprafaţa sa

Publicat: Miercuri, 13 Iunie 2018 12:06 // Actualizat: Miercuri, 13 Iunie 2018 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Planeta Marte s-a confruntat cu cea mai intensă furtună de nisip petrecută vreodată, în urma căreia un sfert din "Planeta Roşie" a fost acoperită.

Foto: NASA

În urma furtunii, robotul Opportunity, aflat pe Marte de 15 ani, a fost acoperit cu nisip, iar panourile solare nu au mai putut încărca bateriile.

NASA a informat că Soarele nu s-a mai văzut, iar temperatura locală a scăzut la minus 29 de grade Celsius. Numai un ceas din sistemele robotului a mai funcţionat.

Specialiştii de la NASA au informat că robotul va redeveni funcţional după ce furtuna va înceta. De asemenea, intemperiile au dat peste cap unul dintre programele NASA de explorare a acestei planete.loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 22:23
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Este o Stire Senzationala , la care totusi , Probabil , pune pe Ganduri Specialistii , ca totusi Colonizarea Planetei Marte poate fi si un Esec ! Ce fel de Vant este ? De Aer ? , de Gaze sub Presiune ? Cred ca ar trebui Analizata Compozitia Chimica a Vantului de pe Planeta Marte . De unde a Venit Vantul ? Cum s-a format Vantu ? Din ce Cauze s-a Format Vantu ? Geomagnetismul Planetei Marte Provoaca Vant Puternic ? Solul Nisipos are si Compozitie Feroasa ?
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H