Alcoolismul ruşilor, explicat ŞTIINŢIFIC. Uite de ce se îmbată atât de repede şi par mereu euforici

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce ruşii se pot îmbăta chiar şi de zece ori mai repede decât alţi oameni care beau aceeaşi cantitate de alcool ca şi ei. Explicaţia au dat-o cercetătorii, care au descoperit gena care provoacă acest lucru.

05 oct. 2014, 10:10
Alcoolismul ruşilor, explicat ŞTIINŢIFIC. Uite de ce se îmbată atât de repede şi par mereu euforici

Experţii au numit popular această genă a beţiei, „gena asiatică”. Aceasta are un efect „euforizant” ce se produce, cu rapiditate, sub influenţa alcoolului. Potrivit unor statistici, două treimi din ruşi sunt purtători ai acestei gene, scrie presa rusă.

Efectul este acela că posesorii acestei gene se pot îmbăta de până la zece ori mai repede decât omul normal.

Citeşte şi ŞOARECI VORBITORI? Ce s-a întâmplat cu animalele cărora le-a fost transplantată o „gena limbajului” de la om

În afară de faptul că induce beţia în ritm rapid, intrând în sâge, acetaldehida din alcool este toxică şi poate provoca, cu timpul, beţie cronică şi ciroza ficatului. Se mai ştie că alcoolul reduce cantitatea de sare din corp şi elctroliţii.

Citeşte şi O primă genă implicată în declanşarea migrenelor, identificată de cercetători

Dar ruşii au şi metode de combatere a mahmurelii după cruntele beţii, cum ar fi supa caldă spre fierbinte, , zeama de varză sau murăturile, al căror consum restabileşte echilibrul electrolitic şi cantitatea de sare pierdută din corp. Este eficient şi un duş cald şi cel puţin o jumătate de oră de somn.