O primă genă implicată în declanşarea migrenelor, identificată de cercetători

Publicat: Joi, 02 Mai 2013 13:15 // Actualizat: Joi, 02 Mai 2013 13:18 // Sursa: RTV.net

Cercetătorii americani au descoperit o primă genă a cărei mutaţie este asociată puternic cu cea mai răspândită formă de migrene, fapt care ar putea conduce la o mai bună înţelegere a acestei maladii ale cărei cauze nu sunt nici în prezent cunoscute, potrivit unui studiu citat de Mediafax.

"Este vorba de prima genă descoperită a cărei mutaţie este asociată cu cea mai comună formă de migrene", a spus Louis Ptacek, profesor de neurologie la California University din San Francisco, unul dintre autorii studiului.

"Este o primă informaţie importantă despre o maladie pe care încă nu o înţelegem", a mai spus acesta, precizând însă că "puţini bolnavi sunt purtători ai acestei gene mutante".

Gena, numită CKIdelta, nu este cu siguranţă singura implicată în declanşarea migrenelor, a adăugat profesorul.

Mutaţia genei CKIdelta afectează producţia de kinază CK2, o proteină care joacă un rol important în multe funcţii vitale ale creierului şi restului organismului.

Migrenele afectează 10 - 20% din populaţie, printre simptomele tipice numărându-se durerile de cap puternice, hipersensibilitate la zgomot, atingeri, la lumină, stări de greaţă etc.

Studiul a apărut în revista americană Science Translational Medicine.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cauza migrene gena migrene migrene studiu migrene
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 12:45
Votează email 0 email
...se pun trei-patru linguri de planta la un litru de apa, se fierb si se fac inhalatii, maximum cinci minute. Citeşte şi O primă genă implicată în declanşarea migrenelor, identificată de cercetători ...
02 mai 13:33
Votează email 0 email
...fapt care ar putea conduce la o mai bună înţelegere a acestei maladii ale cărei cauze nu sunt nici în prezent Citește mai departe...

unique supply - 

...
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H