O grădiniţă din Timişoara, printre clienţii firmei de dezinsecţie care a intervenit şi la blocul în care au murit 3 persoane

Situație revoltătoare după ce trei oameni au murit intoxicaţi la Timișoara. La audieri, patronul reţinut le-a spus anchetatorilor că a făcut recent şi o dezinsecţie la o grădiniţă privată. În mod ciudat, nimeni nu a fost alertat de acest aspect. Directoarea grădiniţei a aflat din presă că bărbatul care a provocat tragedia din oraș este același care abia făcuse dezinsecția în unitatea de învăţământ. Ea a fost cea care a alertat autoritățile și a evacuat copiii.

RomaniaTV.net
19 nov. 2019, 13:10
O grădiniţă din Timişoara, printre clienţii firmei de dezinsecţie care a intervenit şi la blocul în care au murit 3 persoane

Au fost clipe de panică la o grădiniță privată din Timișoara. Totul după ce directoarea instituției a aflat din presă că firma care a făcut dezinsecție în blocul unde au murit trei persoane este aceeași care a intervenit și la grădinița lor. Speriată, femeia a chemat pompierii și a evacuat în grabă copiii.

„Când am văzut, am sunat pe situaţii de urgenta să anunţ că am făcut deratizarea cu aceasta firmă. S-a întâmplat ieri. Chiar dânsul a venit la noi ieri dimineata, nu stiu cum se poate acest lucru chiar dupa situatia care a fost. Ne-am speriat, avem o responsabilitate foarte mare, am evacuat instituţia”, a declarat directorul grădiniţei. 

Autoritățile chemate au făcut teste de urgență în grădiniță. Din fericire, în acest caz a fost folosită o altă substanță, legală și care nu prezenta pericol, au stabilit autoritățile. Cercetările continuă însă și în acest caz. 

Trei persoane, între care un bebeluş de 10 zile şi un copil de 3 ani, au murit în ultimele zile după o dezinsecţie făcută în blocul în care acestea locuiau. De acelaşi bloc, alte zeci de persoane au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. 

Patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut deratizarea şi dezinsecţia blocului din Timişoara în care au murit trei oameni, a fost reţinut după o noapte de audieri.

Ioan Sorin Buţă este cercetat pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. 

Avocatul administratorului firmei de deratizare Bistim Dera a dezvăluit că substanţele folosite la deratizare şi dezinsecţie au fost cumpărate ilegal de pe piaţa neagră, cu 600 lei.

„Audierile au durat până la ora 5 dimineaţă, a adoptat poziţia unică ce îl avantaja la momentul de acuma, respectiv să recunoască împrejurările exact cum s-au petrecut. De unde a cumpărat respectivele pastile, care aveau o doză de concentraţie mai mare decât cea care se foloseşte uzual pentru deratizarea în apartamente. Nu le-a procurat legal, le-a cumpărat de pe piaţa neagră. Dar de la un tip care lucrează la o firmă de profil. Ştia de substanţele astea, le-a mai folosit la un moment dat la un hotel, în urmă cu o lună, a avut efecte foarte pozitive. Patronul de la hotel chiar doreşte să golească toate camere din hotel şi să mai facă o deratizare. A cumpărat aceste pastile pentru hotel. Erau mai puternice faţă de cele folosite uzual. Primind o comandă de la această firmă, care deţine cele două blocuri în Timişoara, având pe stoc deja cumpărate, a zis să folosească şi acolo, având în vedere că acele încăperi nu erau locuite. După ce a plasat aceste pastile el a izolat cu bandă adezivă tocul uşii, a luat şi cheile cu el. Substanţa s-a dus însă şi spre apartamentele vecine, care erau locuite. Nu avea nici el de unde să ştie cât sunt de letale”, a declarat Călin Stăiculescu, avocatul lui Sorin Buţă, pentru Adevărul.ro.