O gravidă a murit de Covid-19 după 11 zile de agonie la ATI. O săptămână se tratase acasă cu paracetamol. A lăsat patru copii orfani

O gravidă în vârstă de 32 de ani, nevaccinată, a murit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea. La finalul lunii septembrie, femeia a ajuns la UPU, după ce a stat o săptămână a stat acasă şi ns-a tratat cu paracetamol.

05 oct. 2021, 14:42
O gravidă a murit de Covid-19 după 11 zile de agonie la ATI. O săptămână se tratase acasă cu paracetamol. A lăsat patru copii orfani

O gravidă a murit de Covid-19 după 11 zile de agonie la ATI. Femeia a venit la spital pe 24 septembrie și a stat internată în secția de Terapie Intensivă timp de 11 zile.

O gravidă a murit de Covid-19 după 11 zile de agonie la ATI

„Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2:00, cu simptome specifice de Covid-19. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid-19”, a declarat Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean, pentru ebihoreanul.

O fată de 15 ani a murit de COVID chiar în ziua în care era programată la vaccinare

Pacienta a fost trimisă la Maternitate, cu saturaţie de oxigen 90, dar pentru că starea de sănătate i s-a înrăutăţit a fost internată în seara aceleiaşi zile de 24 septembrie în secţia de Terapie Intensivă. Din cauza stării grave în care se afla a murit, luni, în secția ATI a spitalului Județean  din Oradea. De menţionat că femeia de 32 de ani era nevaccinată şi a mai avut în trecut încă patru naşteri, fără probleme.

Tatăl a patru copii, care a refuzat să se vaccineze, a murit de Covid-19. Familia, copleșită de tragedie: „Nu ne-am gândit că va sfârși astfel”

„S-a concluzionat pe de o parte că sarcina nu era în pericol, iar pe de altă parte că în scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvării vieţii gravidei faţă de cea a fătului) nu era indicată o cezariană, aceasta putându-i agrava şi mai mult starea”, a mai spus dr. Lucia Daina.