O GREVĂ de 2 ore a ÎNCHIS spaţiul aerian al Belgiei

Spaţiul aerian belgian urma să fie închis miercuri timp de două ore, de la 18.45 (16.45 GMT) la 20.45 (18.45 GMT), din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian belgieni, a anunţat aeroportul din Bruxelles, unde aproximativ 120 de zboruri urmau să fie anulate sau întârziate, transmite AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
25 iun. 2014, 17:59
O GREVĂ de 2 ore a ÎNCHIS spaţiul aerian al Belgiei

Spaţiul aerian belgian a fost închis timp de două ore din cauza unei greve, perioadă în care traficul aerian a fost dat peste cap. Greva a afectat şi interesele unor oficialităţi. De pildă, secretarul de stat american John Kerry, care a participat la o reuniune la Bruxelles, a fost nevoit să plece la Paris cu trenul, şi nu cu avionul aşa cum era prevăzut, a indicat purtătoarea sa de cuvânt, Jennifer Psaki.

În total, 60 de zboruri cu plecare din capitala belgiană şi un număr echivalent de sosiri urmau să fie ‘afectate’ – întârziate sau anulate, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului din Bruxelles.

Vezi şi „Ploaie” de avioane asupra Atlanticului de Nord. Cum arată traficul aerian în 24 de ore VIDEO

Apelul la grevă a fost lansat de un singur sindicat, centrala creştină CSC, care denunţă măsurile de economisire generate de o reformă a sectorului controlului de trafic aerian în Europa. Celălalt mare sindicat belgian, FGTB (socialist), nu a lansat un apel la grevă, susţinând că negocierile cu conducerea Belgocontrol s-au desfăşurat într- ‘atmosferă constructivă’.

Asociaţia Companiilor Aeriene Europene a condamnat acţiunea de protest.