O grevă generală paralizează Portugalia

Grevă generală în Portugalia. Transportul metropolitan precum şi transportul fluvial din Lisabona sunt paralizate de greva muncitorilor care protestează faţă de restructurările masive şi reducerile salariale.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 12:41
O grevă generală paralizează Portugalia

Cele două mari sindicate portugheze au intrat în grevă generală pentru a protesta faţă de politica de austeritate impusă de Guvern pentru reducerea deficitelor publice. Numeroase servicii publice precum şcoli, spitale, tribunale, administraţii, servicii de poştă, biblioteci, muzee sau servicii de salubrizare şi-au redus activitatea.

„Aceasta este o luptă cu dublă responsabilitate. Pentru cei care se bucură de drepturi şi se lupta pentru a le menţine şi lupta pentru acele drepturi care ar putea fi folosite de generaţiile viitoare”, a declarat Armenio Carlos,
lider sindical, potrivit Reuters.

Portughezii sunt nemulţumiţi că guvernul nu ia în considerare oamenii în timp ce încearcă să rezolve problemele economice ale ţării.

Guvernul portughez se pregăteşte să adopte o reformă a Codului Muncii ce prevede o flexibilizare a programului de lucru şi a concedierilor, dar şi suprimarea unor zile libere.