O înaltă oficialitate nord-coreeană, la „consultări” la Ministerul de Externe rus

O înaltă responsabilă a diplomației nord-coreene a fost primită vineri, pentru 'consultări', la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, pe fondul crizei nucleare între Phenian și Washington, a anunțat diplomația rusă într-un comunicat, citat de AFP.

29 sept. 2017, 17:16
O înaltă oficialitate nord-coreeană, la „consultări” la Ministerul de Externe rus

Directoarea Departamentului pentru America de Nord din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, Choe Son-Hui, a avut o întrevedere la Moscova cu ambasadorul itinerant al diplomației ruse, Oleg Burmistrov, și a fost primită de adjunctul ministrului rus de externe Igor Morgulov, ‘pentru un schimb detaliat de opinii asupra situației din Peninsula Coreeană’.

În timpul acestor convorbiri, partea rusă și-a confirmat deschiderea pentru eforturi comune în vederea găsirii unei soluții prin mijloace pașnice și politico-diplomatice, potrivit aceleiași surse. Aceste consultări intervin în toiul unei grave crize nucleare între SUA și Coreea de Nord, ai căror lideri își amplifică amenințările reciproce, după cel mai recent test nuclear nord-coreean de la începutul lui septembrie, informează Agerpres.

Citeşte şi Oficial ONU: Phenianul a făcut „progrese foarte rapide”, Coreea de Nord devenind „o ameninţare globală”

Președintele american a amenințat săptămâna trecută, în fața Adunării Generale a ONU, că va ‘distruge în totalitate’ Coreea de Nord. El l-a calificat de asemenea pe Kim Jong-Un drept ‘omul-rachetă’ îmbarcat pentru ‘o misiune sinucigașă’.

La rândul său, Kim Jong-Un s-a lansat într-un atac personal împotriva președintelui american, pe care l-a calificat drept ‘ramolit și deranjat mintal’.

Tensiunile au atins un nou punct culminant luni, când Phenianul a acuzat Washingtonul că i-a ‘declarat război’.