O înregistrare video a camerelor de supraveghere arată cum furau soldaţii kenyeni din mall-ul din Nairobi

O înregistrare a camerelor de supraveghere îi arată pe soldaţi kenyeni jefuind mall-ul din Nairobi care fusese atacat de islamişti înarmaţi.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 07:48
O înregistrare video a camerelor de supraveghere arată cum furau soldaţii kenyeni din mall-ul din Nairobi

O înregistrare a camerelor de supraveghere video îi arată pe soldaţi jefuind un magazin în timpul atacului extremiştilor luna trecută la mall-ul Westgate din Nairobi, capitala Kenyei, unde 67 de persoane şi-au pierdut viaţa, informează Associated Press.

În această înregistrare văzută de AP duminică, bărbaţi în uniformă sunt surprinşi adunând produsele de pe rafturi, în timp ce alţii sunt văzuţi ieşind dintr-un magazin în interiorul mall-ului cu pungi grele de plastic umplute cu produse necunoscute.

Citeşte şi TORTURĂ primitivă la mall-ul din Nairobi, Ochi scoşi, unghii smulse, nbărbaţi castraţi, cadavre în cârlige
                   
Forţele de securitate din Kenya au negat anterior orice ilegalitate. La scurt timp după ce a început atacul la 21 septembrie, oficialii au instalat un cordon de securitate în jurul mall-ului, permiţând trecerea doar forţelor de securitate şi unor membri ai personalului guvernamental. După terminarea asediului, unii proprietari de magazine din mall s-au plâns că au fost jefuiţi.

Citeşte şi ULUITOR: Un băiat de 4 ani şi-a SALVAT familia de un terorist şi l-a făcut să-şi ceară şi IERTARE

Zeci de persoane au fost ucise în asediul de patru zile urmat atacului revendicat de grupul terorist somalez al-Shabab.