O inscripţie în arabă, scrisă acum 800 de ani de cavalerii cruciaţi, descoperită lângă Tel Aviv

O inscripţie în limba arabă, scrisă în urmă cu 800 de ani de cavalerii cruciaţi şi descoperită în apropiere de Tel Aviv, a fost descifrată de oamenii de ştiinţă - o premieră în arheologie, a anunţat, miercuri, un profesor israelian.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 06:43
O inscripţie în arabă, scrisă acum 800 de ani de cavalerii cruciaţi, descoperită lângă Tel Aviv

„Este vorba de o descoperire fără precedent, întrucât nicio inscripţie în arabă scrisă de cruciaţi nu a fost descoperită până acum în întregul Orient Apropiat”, a declarat profesorul Moshé Sharon de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

„Am reuşit să descifrez recent cuvintele «Frederic al II-lea, Rege al Ierusalimului, (anul) 1229 de la Reîncarnarea Domnului nostru Iisus Mesia», scrise în arabă şi gravate pe un bloc de marmură gri, dintr-o construcţie din regiunea Tel Aviv-ului„, a declarat profesorul israelian.

Construcţia în care a fost găsită această inscripţie, ce are dimensiunile de 60 x 50 de centimetri, se afla iniţial în străvechiul port Jaffa, pe care împăratul romano-german Frederic al II-lea l-a fortificat.

Inscripţia menţionează, totodată, numele tuturor provinciilor controlate de împăratul Frederic al II-lea.

Încălcând o interdicţie a papei Grigore al IX-lea – fapt pentru care a fost excomunicat, împăratul Frederic al II-lea a organizat şi condus cea de-a şasea Cruciadă (1228 – 1229) pentru a recuceri teritoriile pierdute de regatul Ierusalimului după ce acesta a fost cucerit de Saladin.

Dar, după ce a fortificat Jaffa, în loc să aleagă calea armelor, Frederic al II-lea, pasionat de studierea limbii arabe şi a religiei islamice, a negociat cu Al-Kamil, sultanul Egiptului, un acord special în urma căruia francii au preluat din nou controlul asupra oraşelor Ierusalim, Nazareth, Bethleem şi a zonelor învecinate acestora.

„Prieten al musulmanilor şi admirator al civilizaţiei islamice, Frederic al II-lea este singurul cruciat care şi-a atins obiectivele fără a face să curgă nici măcar o singură picătură de sânge”, a adăugat profesorul Moshé Sharon.


loading...
Partenerii noștri