O instanţă din Polonia a decis: Roman Polanski NU poate fi EXTRĂDAT în SUA unde este acuzat de delicte sexuale

Publicat: Vineri, 30 Octombrie 2015 18:46 // Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2015 18:46 // Sursa: romaniatv.net

Regizorul franco-polonez Roman Polanski nu poate fi extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat pentru acuzațiile de abuz sexual, după un incident petrecut în 1977, a hotărât joi o curte de judecată poloneză din sudul Cracoviei, motivând că extrădarea este 'inadmisibilă', scriu Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii o pot ataca cu apel la instanța superioară, iar dacă ulterior instanța va decide în favoarea procedurii de extrădare atunci ministrul de justiție polonez poate decide dacă regizorul polonez, în vârstă de 82 de ani, va fi extrădat în SUA pentru a fi judecat.

'Extrădarea lui Roman Polanski este inadmisibilă', a motivat judecătorul Dariusz Mazur de la o curte districtuală din sudul orașului Cracovia. 'Extrădarea sa ar putea determina ca regizorul să fie ținut în condiții grele pe durata săptămânilor sau lunilor în care este soluționat cazul', a mai spus Mazur. De asemenea, judecătorul a admis ca întemeiată argumentația avocaților lui Polanski, potrivit căreia regizorul polonez a ispășit deja voluntar o perioadă de detenție în ce privește acest caz și există un acord pe marginea acestei spețe între regizor și un procuror public american încă din anii '70. Judecătorul a ținut seama în decizia sa și de existența acestui acord valabil pe acest caz, potrivit Agerpres.

Regizorul Roman Polanski, care se află la Cracovia, a decis să nu vină la tribunal "din motive emoționale", a anunțat unul din avocații săi, Jan Olszewski.

Citeşte şi Cererea de extrădare a regizorului Roman Polanski, analizată de un tribunal din Cracovia

Statele Unite au adresat Poloniei în luna ianuarie o cerere de extrădare a lui Roman Polanski, după ce acesta a avut o apariție publică la Varșovia.

În 1977, în California, Roman Polanski, care avea atunci 43 de ani, a fost judecat pentru abuzarea sexuală a tinerei Samantha Geimer, de 13 ani. După 42 de zile de închisoare și eliberarea pe cauțiune, cineastul, care se recunoscuse vinovat de "raporturi sexuale ilegale" cu o minoră, a părăsit Statele Unite înainte de pronunțarea verdictului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 18:57
...sexual, după un incident petrecut în 1977, a hotărât joi o curte de judecată poloneză din sudul Cracoviei, Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H