O învăţătoare din Craiova a murit, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Simptomele le-a pus pe seama oboselii

O învăţătoare din Craiova a murit, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Femeia a contractat virusul după primele zile de şcoală, iar boala a debutat brusc cu simptome care au fost puse pe seama oboselii.

29 sept. 2021, 13:32
O învăţătoare din Craiova a murit, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Simptomele le-a pus pe seama oboselii
O învăţătoare din Craiova a murit

O învăţătoare din Craiova a murit. O stare de rău general apărută imediat după orele din vinerea din prima săptămână, ce părea să semene cu o oboseală cruntă. Acesta a fost primul simptom manifestat de dascălul Cristina Mitrică, după cum descriu cadrele didactice din școală.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul învăţătoarei care lipsea de la ore ca să joace la păcănele. Cum reușea cadrul didactic să îi păcălească pe părinți

O învăţătoare din Craiova a murit

A stat mult în școală în prima săptămână, să aranjeze clasa, să pună lucrurile la punct și vineri după ore i s-a făcut rău. Nu era ceva anume. Avea o stare generală de rău și a pus totul pe seama oboselii.

A urmat sâmbătă și s-ar fi simțit mai bine, iar duminică din ce știm a cerut să facă test și a ieșit pozitivă și a plecat la spital. Miercuri, la cererea familiei a fost transportată de la Craiova la un spital din București, iar luni dimineața, adică pe 27 septembrie la 3.00 a făcut stop cardio-respirator.

Nu ne așteptam la așa ceva. Vestea a picat ca un trăsnet. Nu ne vine să credem că poate fi adevărat. A fost un cadru didactic iubit de colegi, de copii. A fost o mână forte în școală. Era aici de când a început activitatea acestei școli. Avea 28 de ani vechime la catedră.

Copiii învață online cu un alt cadru didactic din școală. Sperăm ca de săptămâna viitoare să găsim o soluție pentru copii. Am prezentat situația și la ISJ Dolj”, a spus Crisanda Turcu, directorul Școlii gimnaziale ”Nicolae Bălcescu” din Craiova, potrivit gds.ro.

Cristina Mitrică este a doua învățătoare care anul acesta a decedat din cauza infectării cu coronavirus. O tragedie similară a fost înregistrată în luna martie și la Școala gimnazială ”Traian” din Craiova. Se pare că în ambele cazuri ar fi fost vorba de lipsa vaccinării.

Reprezentanții Școlii Nicolae Bălcescu din Craiova au menționat ca declarație publică faptul că declarațiile cadrelor didactice privind vaccinarea sunt confidențiale. Sunt însă cadre didactice dedicate carierei, după cum o demonstrează și mesajele scrise de cei care au aflat de deces.