O jurnalistă a primit 10.000 de ameninţări cu moartea după ce a amintit acuzaţia de viol a lui Kobe Bryant

Felicia Sonmez, jurnalist la Washington Post, a postat la pe Twitter un articol din 2017, care detalia cazul în care Kobe Bryant a fost acuzat de viol, proces care nu s-a finalizat, deoarece presupusa victimă a refuzat să depună mărturie în instanţă.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 11:53
O jurnalistă a primit 10.000 de ameninţări cu moartea după ce a amintit acuzaţia de viol a lui Kobe Bryant

Washington Post a suspendat-o pe jurnalistă, considerând gestul deplasat, la fel ca alte 10.000 de persoane care i-au răspuns cu jigniri şi ameninţări, atât pe Twitter, cât şi pe mail. Ulterior Felicia a şters postarea, dar era prea târziu, deoarece numeroşi internauţi îi făcuseră deja capturi de ecran.

Editorul Washington Post, Martin Baron, i-a trimis un mail ziaristei, rugând-o să se oprească, dar aceasta şi-a continuat lupta online, fapt care a dus la suspendarea ei. Decizia conducerii publicaţiei a provocat o adevărată avalanşă de reacţii, unele chiar din partea colegilor.

„Organizaţiile media ar trebui să-şi protejeze jurnaliştii, nu să fie în concordanţă cu mulţimea când vine vorba de ei. Washington Post nu numai că a dat greş cu Felicia Sonmez, dar a şi creat un precedent periculos”, a scris pe Twitter Olivia Nuzzi, corespondentul New York Magazine în Washington.