O legendă a fotbalului de peste Ocean a murit în accident de maşină

Dennis Byrd, fost apărător al echipei de fotbal american New York Jets, a murit într-un accident de maşină în acest weekend. A fost unul dintre cei mai buni apărători din istoria echipei.

17 oct. 2016, 05:49
O legendă a fotbalului de peste Ocean a murit în accident de maşină

Dennis Byrd (50 de ani) a fost implicat într-un accident de maşină în apropierea casei sale din Oklahoma. Medicii n-au mai avut ce face şi l-au declarat decedat la locul accidentului, din cauza rănilor suferite.

Owner Woody Johnson, patronul echipei de fotbal New York Jets, s-a declarat devastat de veste: „Modest şi plin de voinţă, Dennis a fost o inspiraţie pentru noi, nu numai pentru felul în care a jucat fotbal, dar şi pentru modul în care a trecut peste obstacolele vieţii”.

Dennis Byrd suferise un accident pe teren în 1992 şi a suferit răni majore, medicii declarându-se sceptici că va mai putea merge vreodată. Dupăo perioadă intensă de recuperare, Byrd a revenit pe teren, în poziţia de mijlocaş. El a scris o carte, „Ridică-te şi mergi”, în care a descris experienţele prin care a trecut şi cum a reuşit să revină pe teren, deşi nu şi-a revenit niciodată complet în urma accidentului din 1992.