O legendară actriță a epocii de aur a Hollywood-ului s-a stins din viață la 92 de ani

Jane Powell, legendara actriță a cinematografiei hollywood-iene, care și-a făcut debutul alături de Fred Astaire, a decedat la vârsta de 92 de ani.

17 sept. 2021, 16:41

Jane Powell, una dintre ultimele actrițe ale epocii de aur ale Hollywood-ului, care a încântat publicul în producții precum „Șapte mirese pentru șapte frați”, s-a stins din viață la venerabila vârstă de 92 de ani, în casa ei din Conneticut.

Powell și-a făcut debutul pe marile ecrane alături de Fred Astaire, în filmul „Nuntă Regală”, iar pelicula care a propulsat-o la statutul de vedetă incontestabilă a fost „Șapte mirese pentru șapte frați” din 1954.

Cariera lui Jane Powell a început în 1945, când a jucat în filmul „Încântător de periculos”. În 1951 a jucat alături de Fred Astaire, unde a înlocuit-o pe Judy Garland, care fusese nevoită să se retragă din distribuție din cauza unor probleme de sănătate.

Powell și Fred Astaire au făcut un duo memorabil în musicalul „Nuntă Regală”, cei doi au avut numeroase scene de dans împeună, care au rămas, până în ziua de azi, un punct de reper pentru cinematografie.

Jane Powell a activat ca o artistă de succes pe Brodway până în 2003, când a jucat în producția Chicago. În 2007 actrița încă mai ținea concerte alături de trupa Pink Martini.

În 1998 ea s-a căsătorit pentru a cincea și ultima oară cu un alt actor al epocii de aur, Dickie Moore, care a murit în 2015, notează deadline.com.

O actriţă britanică a dispărut fără urmă în Los Angeles. Era cunoscută din mai multe seriale

Potrivit contului de Twitter @FindTanyaFear, care a fost deschis de familie, actrița a fost văzută ultima dată la magazinul alimentar Trader Joe, de pe bulevardul Santa Monica. Rudele îi îndeamnă pe internauți să folosească hashtagul #FindTanyaFear pe rețelele de socializare, pentru a ajuta la strângerea de informații despre dispariția tinerei.

Actrița în vârstă de 31 de ani, al cărei nume real este Tanyaradzwa Fear, a apărut într-un episod din serialul „Doctor Who”, în 2018. De asemenea, ea a jucat și în serialele de televiziune Spotless, Endeavour, DCI Banks și Midsomer Murders. A avut un rol şi în filmul Kick-Ass 2 și recent a început să facă stand-up.

My friend Tanya has gone missing in the LA/Hollywood Bowl area. She hasn’t been seen since 9th September 2021. If anyone has any useful information please call (626)-232-8616 #FindTanyaFear . Would appreciate if those in the area or with reach in that area RT❤ pic.twitter.com/dmqwKdOlSh

— Bolu Babalola (@BeeBabs) September 12, 2021

Contactat de ABC News, managerul actriţei, Alex Cole, a declarat că a văzut-o ultima oară acum o săptămână și că se descurca bine atât profesional, cât şi personal. „De când este aici, Tanya a avut o carieră grozavă și acesta este doar începutul”, a spus el. „Suntem în mod evident îngrijorați de situaţie și sperăm că vom afla curând că este vorba de o simplă neînţelegere și o vom găsi”.

Departamentul de Poliție din Los Angeles a confirmat că joi, 9 septembrie a fost depus un raport de dispariție pe numele Tanyei.