O lingură din acest produs pe calorifer te va ajuta să faci economie la factura la căldură

Oamenii recurg la tot felul de trucuri pentru a economisi la factura la căldură, dar secretul este folosirea unei linguri din acest produs pe calorifer. Iată ce beneficii au românii care folosesc această modalitate.

19 dec. 2022, 10:03
O lingură din acest produs pe calorifer te va ajuta să faci economie la factura la căldură
Cum să cureți eficient un calorifer

Pentru a menține factura la electricitate la un nivel cât mai scăzut, iar casa să fie mereu călduroasă, este necesar să nu irosiți căldura dată de calorifer. Folosirea unei singure linguri din acest produs va oferi rezultate neașteptate.

Totuși, este bine de știut că utilizarea în mod continuu a temperaturilor ridicate poate conduce la probleme de sănătate pentru copii, dar și pentru persoanele mai în vârstă. Intervalul recomandat de temperatură este, de obicei, între 18 și 20 de grade Celsius. O temperatură mai mare ar putea fi dăunătoare și ar putea duce la creșterea facturilor lunare.

Citește și: Cum se face aerisirea corectă a caloriferelor ca să nu mai pierzi căldură. Greşeala care îţi creşte factura

Este important să nu risipim căldura, iar întreținerea incorectă a caloriferelor poate duce la defecțiuni care să afecteze acest lucru. Atunci când un calorifer este murdar, nu va emana căldură așa cum trebuie, lucru care va avea consecințe asupra facturii.

Pentru a curăța caloriferele și pentru a elimina așa cum trebuie reziduriile de praf este necesară doar o lingură de zeamă de lămâie, amestecată cu bicarbonat de sodiu.

Într-un pahar de apă se toarnă o lingură din sucul de la o lămâie și un vârf de bicarbonat de sodiu. Cu o cârpă uscată se șterge fiecare calorifer cu amestecul obținut. Se clătesc și se lasă să se usuce.

Citește și: Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani. Cu ce probleme se confruntă actorul: „Mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă”

Acum, caloriferele sunt curate și gata de a fi folosite eficient. Pe lângă economie, veți fi surprinși și de mirosul proaspăt.

Pentru o curățare și mai eficientă, puteți folosi oțet alb în loc de lămâie,o lingură de alcool și un litru de apă. Astfel, caloriferele vor fi degresate și fără murdărie.