O linguriţă costă 40.000 de DOLARI. Alimentul de 300.000 de dolari pe KILOGRAM, cea mai scumpă mâncare

Cunoscută sub numele de "caviarul albinos" sau "aurul alb", această mâncare este făcută din ouăle unei specii rare de peşti, ca apoi să fie ornamentată cu aur de 22 de carate, fiind considerată drept cea mai scumpă mâncare din lume, o singură linguriţă ajungând să coste 40.000 de dolari.

24 feb. 2015, 09:24

Produsul de lux, invenţia unui austriac excentric pe nume Walter Gruell, de 51 de ani, şi a fiului sau, Patrick, de 25 de ani, este destinat doar oamenilor cu adevărat bogaţi. Astfel, un kilogram de „caviar albinos”, costă 300.000 de dolari, potrivit Oditty Central.

Citeşte şi Madonna, Michael Jackson şi Ştefan Hruşcă ne scumpesc mâncarea. Vezi de ce

Astfel, după ce peştele folosit la acest produs a dispărut aproape complet din mediul său natural, Marea Caspică, bărbatul s-a decis să îl crească în Austria, în apelor nepoluate care curg din munţi, acesta fiind unul dintre motivele pentru preţul extrem de piperat.

Probabil că este unul dintre motivele datorită căruia are un gust atât de bun. După ce caviarul este deshidratat, el este amestecat cu aur de 22 de carate, care, în doze mici, are un efect benefic pentru sistemul imunitar„, a explicat Patrick, tânărul atrâgând atenţia că familia sa are promoţie la acest produs, un kilogram ajungând să fie vândut cu 112.000 de dolari.

Citeşte şi Românii, pe primul loc din Europa la cheltuielile pentru mâncare