O macara s-a prăbuşit pe şantier la metrou, la staţia Eroilor de pe Magistrala 5 FOTO

O macara s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe şantierul de la metrou, la noua staţie Eroilor de pe Magistrala 5. Tot la Eroilor, s-a prăbuşit asfaltul, la sfârşitul anului trecut din cauza lucrărilor la metrou, circulaţia nefiind reluată complet în zonă nici acum. 

22 sept. 2016, 12:31

Recent, unul dintre cele două utilaje de săpat tuneluri de la metroul din Drumul Taberei a fost scos la suprafaţă. Cele două cârtiţe de la viitoarea Magistrală 5 sunt acum pregătite să intre din nou în subteran şi să subtraverseze Dâmboviţa. Săpăturile la ultimele două tuneluri ale tronsonului Râul Doamnei – Eroilor urmează să fie finalizate în maxim două luni. 

Cârtiţa „Varvara”, care a săpat tunelul de legătură dintre magistralele de metrou 1 şi 5, a fost scoasă la suprafaţă, la începutul lunii septembrie, ulterior fiind mutată la staţia Eroilor 2. Mastodontul va porni apoi în ultima sa „călătorie” din subteran pentru realizarea metroului de Drumul Taberei.

ASFALT SURPAT în Bucureşti. Trafic de coşmar în zona Eroilor, după ce circulaţia a fost restricţionată VIDEO

Mai departe, cele două cârtiţe Varvara şi Filofteia vor săpa ultimele două tuneluri ale tronsonului de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Astfel, acestea vor subtraversa Dâmboviţa spre parcul din faţa Operei. 

Imaginile au fost surprinse de un călător şi publicate de stirileprotv.ro. 

De altfel, tot la Eroilor, la finele anului trecut, a mai fost înregistrat un incident. Carosabilul s-a surpat din cauza lucrărilor la metrou, traficul nefiind reluat în totalitate în zonă nici acum. 

CITEŞTE ŞI Când se reia traficul normal în Drumul Taberei, în fiecare staţie de pe magistrala 5 de metrou. FOTOGRAFII de pe şantier

Metrorex a anunţat că, joi 4 august 2016, echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine (TMB), botezat, „Sfânta Varvara” a intrat în zona de scoatere a echipamentului, zonă situată lângă statuia Eroilor Sanitari. Evenimentul marchează finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou. Execuția tunelului, în lungime de 230 de metri, a început la data de 9 iulie 2016.

METROU DRUMUL TABEREI. Academia Militară, ultima staţie terminată pe magistrala 5. STADIUL lucrărilor în fiecare staţie