O mamă de gemeni se luptă în instanţă pentru a primi indemnizaţia pentru al doilea copil

Copil refuzat de statul român. O femeie din Argeş, mama unor copii gemeni, se luptă în instanţă cu statul pentru a primi drepturile care i se cuvin. Este vorba despre indemnizaţia pentru al doilea copil, bani pe care toate mamele de gemeni din România i-au primit în urma unor măsuri legislative.

26 nov. 2013, 15:08
O mamă de gemeni se luptă în instanţă pentru a primi indemnizaţia pentru al doilea copil

Adriana Răriş a născut în 2007 gemeni. I-a fost greu să îi crească, deşi a avut sprijin şi din partea părinţilor. A primit timp de doi ani de la stat 800 de lei, ajutor acordat doar pentru un singur copil.

„Foarte greu, mai ales că am primit doar pentru unul singur şi imaginaţi-vă că toate au mers la dublu şi în acelaşi timp (…) Trebuia să se respecte legea, ca eu am respectat-o şi trebuiau si ei s-o respecte”, a spus Adrian Rariş, care a menţionat că a depus din timp toate documentele necesare.

După ce a aflat că ar fi trebuit să primească de 2 ori mai mulţi bani de la autorităţi, mama gemenilor a dat statul în judecată şi a câştigat în prima instanţă, la Tribunalul Argeş. Însă Curtea de Apel din Piteşti a făcut recurs şi a întors decizia.

„Legea la care se refera doamna în cererea de judecată, cea care acordă celorlalţi copii dintr-o sarcină multiplă, a intrat in vigoare pe 18 iunie 2009 (…) Tribunalul Argeş s-a bazat pe o decizie a ÎCCSJ, apărută în 2011. Totul rămâne la latitudinea judecătorului”, a precizat Elena Grigorescu, director executiv al Agenţiei de Prestaţii Sociale Argeş.

Acum femeia vrea să conteste decizia la Înalta CUrte de Casaţie şi Justiţie. Dacă ar avea câştig de cauză, mama gemenilor ar trebui să primească aproape 15.000 de lei.